torsdag 30. desember 2010

Putefabrikken...

...og et nytt år
Jeg har så lenge jeg kan huske vært over gjennomsnittet begeistret av puter. Og det kan helst bugne av dem for min del. Nå som jeg har fått litt draget på å sy selv igjen, har tilskuddet av "myke venner" økt den siste tiden her i heimen.  
De bakerste putene er fra Ikea og Skeidar.


Over er en av juleputene mine som er sydd i grov lin med bokstav- og reinsdyrs- trykk av hvit maling ved bruk av sjablonger. For reinsdyret laget jeg sjablongen ved å tegne over på litt tykk plastikk (vindsperre fra oppussinga)og klippe ut. Fungerte veldig fint. Jeg brukte pensel for å overføre malingen, men svamp er nok et bedre alternativ for å unngå overflødig maling. For puten med No 21 tegnet jeg egne fonter som jeg klippet ut i stripete stoff og limte på grovt linstoff med tekstillim. De fleste putene syr jeg med knappeåpning eller knyting med bånd.


Puten med treknapper er fra Ikea.

Den runde bestemorsputen i sort fløyel har jeg laget etter inspirasjon fra Tine K. Jeg elsker den runde formen og har en plan om å lage flere i både fløyel og sateng. Stjerneputen har jeg sydd i brun kordfløyel og beige-hvit- rutet bomullsstoff. De fleste stoffene kjøper jeg hos Stoff og Stil, men det er ikke alltid de har det jeg er ute etter. Kanskje noen der ute kjenner til andre stoffbutikker på nett? Om noen skulle lure så kan jeg også lage putene på bestilling, både som på bildene eller i andre farver, utklipp eller trykk. Forespørsel kan sendes til lykkenilivet@gmail.com.


I skrivende stund går vi snart inn i det siste døgnet av 2010. Det har både vært et hektisk og slitsomt år, men også et utrolig bra år på mange måter. For det første har jeg vært så heldig å få være hjemme med vår lille Iver. Lille gutten som nå snart fyller 1 år. Videre har vi fått bo oss inn det det nye huset vårt som sakte men sikkert formes til vårt eget.
Og ikke minst har jeg fått lære å kjenne denne utrolige og flotte bloggverdenen på innsiden, etter at jeg i april tok steget og opprettet min egen blogg. Foto- og interiørentusiasmen har bare økt enda mer og privilegiet av å få bli kjent med så mange flotte jenter som deler de samme lidenskapene som meg har vært en stor berikelse i livet mitt!!! Og kanskje får jeg møte noen av dere i året som kommer :) Jeg håper i alle fall at dette bloggsamfunnet vi fortsette og fortsette leeenge, for jeg har blitt veldig glad i det. Det er seriøst en av de store høyde- punktene i hverdagen å få delta i dette felleskapet.
Samtidig er det mer en overveldende med alle gode ord dere kjære lesere legger igjen her hos meg. Det lyder kaskje som er klisje, men ikke mindre er det helt sant. Bloggen min ville nok eksistert som min ide- og inspirasjonsbok uansett, men å få alle disse komplimentene og gode tilbakemeldingene gjør meg både ydmyk og gjør bloggingen enda mere givende!

Nå smeller det snart løs og 2011 står for dør. Må det nye året bringe dere alle gode dager, masse glede og hverdagslykke :)
8 kommentarer:

 1. Nydelige bilder og lekkre puter!!! Du er sååå dyktig med kameraet, rett og slett inspirerende=)! Det har vært en fryd å følge bloggen din og en glede å bli kjent med deg!!! Tusen takk for masse flott inspirasjon!! Gleder meg til å følge deg videre=).

  Ønsker deg og dine en riktig flott nyttårsfeiring og alt godt for det nye året=)!

  Klemmer!

  SvarSlett
 2. Så flink du er med symaskinen Marie! Lekre puter!
  Jeg har et litt anstrengt forhold til min symaskin. Kanskje det er noe av det jeg skal gjøre noe med i 2011?
  Godt nytt år kjære deg. Gleder meg til å følge deg og den akjønne bloggen din i året som kommer også.
  Klemmer fra meg

  SvarSlett
 3. Herreguuuuud så fine puter. Elsker reinsdyr... men hvordan klarte du å lage sjablong? Kjempefint reinsdyr hode... god nytt års feiring. Klem

  SvarSlett
 4. Hei Marie!
  Først må jeg bare fortelle at dine puter falt i smak hos mine foreldre og svigers som åpnet de julaften :) begge ble helt rørt, og jeg var veldig spent da de pakket opp :) svigermors pute er allerede plassert i en nydelig stol, midt i stuen :)
  Igjen, tusen tusen takk for hjelpen med :)
  Syns det er en super ide, det med putefabrikk, det har du taket på :)
  Ønsker deg en flott feiring i kveld og et godt nytt år!
  Vi ses igjen på nyåret :)
  Klem klem fra Elisabeth

  SvarSlett
 5. Nydelige puter,fikk virkelig lysten til å prøve selv igjen;))

  SvarSlett
 6. God fortsättning på det nya året! Jättefina är de, vad duktig du är. Just nu njuter jag av att det är dags för vardag igen så att jag hinner inreda med alla julklappar som jag fått. Flera ljuslyktor, en klocka och en emaljskylt från Ramsign (http://www.ramsign.no) står och väntar på att jag ska placera dem på rätt ställen.

  SvarSlett
 7. Godt nyttår Marie! En fototur sammen iløpet av 2011 må vel sies å være et realistisk mål? Jeg er klar- rop ut:)

  Nydelige puter du lager! Når rekker du alt? Delikate innlegg med med masse inspirasjon:)

  SvarSlett
 8. Hei!Datt tilfeldig innom bloggen din etter et google-søk på pute-sying :) Her var det mye inspirasjon. Flott blogg! :) Med masse julestemning etterhvert, så her må jeg følge med ;)

  SvarSlett