torsdag 16. desember 2010

Julebakst med dansk vri...

og et gammelt skap
Det blir ikke akkurat den store hjemmelagde julebaksten her i huset denne jula. Barndomsminnene forteller jo om utallige julekakesorter dandert i lekre
røde og julemønstrede kakebokser, men her skal jeg være fornøyd med fire i år! 
Baker du og hvor mange? 
Jeg har prøvd meg på noen danske oppskrifter også. Har tatt vare på et utklipp med oppskrifter til danske julekakefavoritter fra et gammelt Bo Bedre magasin og nå fikk jeg endelig testet et par selv. Og jeg ble svært fornøyd, vel å bemerke at de er farlig lik noen av de norske julekakene ;)

Disse mandelhjertene er super nydelige, men pass på og ikke stek dem for lenge som jeg gjorde med noen. Absolutt best når de er litt ekstra seige!Har vært så heldig å få et nytt gammelt møbel av min kjære svigermor.
Tuuusen takk Klara! Jeg blei veldig fornøyd med resultatet i grått, med tanke på hvor slitt og rufsete det så ut der det stod ensomt og alene i kjelleren på hytta.
Nå bærs det snart i vei på litt julegaveshopping. Skal også hente julekortene som er klare. Gleder meg til å få sendt de ut...i siste liten ;)


Ha en herlig adventskveld alle dere goinger :)Klem Marie10 kommentarer:

 1. Beautiful!!! I love your photos! And I have to translate your recipes, your cookies looks so yummy!!!!!!!!!!!!!!
  Kisses,
  Yvonne

  SvarSlett
 2. du er så utrolig flink til å ta bilder og lage collager :) nydelig.blir skikkelig gira på å kunne ta flotte bilder selv. er du utdanna noe innen foto eller grafisk design ? trenger noen tips om vannmerke og div intressert å dele litt kunnskap ??? ha en nydelig kveld videre

  klem

  SvarSlett
 3. SÅÅÅÅ flink du har vært!!! Og NYDELIGE bilder, som alltid. Jeg har ikke baka en eneste kake i år... PINLIG... men muligens det blir en eller to i helgen. I fjor da jeg var i permisjon baket jeg en del, noe helt annet å komme hjem til rotete hus og mørke kvelden... og helgene, da er det så mye som skal gjøres. Får krysse fingrene for neste år:-)

  Klem klem

  SvarSlett
 4. Skjønne bilder!!
  Sukk,så god følelse når jeg ser på dem!!
  Lykke til med julen!
  Goe klem fra Sol

  SvarSlett
 5. Nammm! Disse må jeg prøve til helgen! : ))

  Flotte bilder som alltid forresten ; )

  Ha ei super helg! - Silje : )

  SvarSlett
 6. Fantastisk koselig og inspirerende! Du imponerer stadig:-)

  SvarSlett
 7. så fint skap. kjempefin farge på det!!
  og så koselig pynta hos deg:)
  klem K

  SvarSlett
 8. Så nydelig skap du har fått deg, og det ble skikkelig lekkert i grått :-) Her bakes det innimellom slagene, og jeg ender vel som oftest på 7 sorter ja ;-) Jeg merker at jeg har endra litt hvilke sorter jeg baker - før bakte jeg alltid det mamma pleide å bake, men nå blir det sortene som mine liker best....det er vel det som kalles å skape nye tradisjoner ;-)

  Ha det godt og klem fra Siv

  SvarSlett
 9. Hei vennen, hatt en fin lørdag?? Vi har kost oss med gode venner. I morgen er det juletrehogging med kolleger:-)

  TUSEN TAKK for KJEMPEFINT julekort!!!!!! Og den søte lille gaven da, så god du er:-) Skulle jo sendt deg en liten ting om jeg visste det! Skal vente til julaften med å åpne den opp (tror ikke jeg får så mange gaver i år!?)

  Ha en god natt!

  Klemmer fra meg

  SvarSlett
 10. Så lekre julekaker! Jeg synes det er kjekt at kakene ser fine ut på fatet i tilegg til å være gode. (håpløs estetiker, jeg vet...)
  Og skapet er nydelig. Gråfargen passet perfekt!
  Mange klemmer fra Hanne Mette

  SvarSlett