søndag 3. oktober 2010

Herlige høst


 

Endelig her en høstdag fikk jeg kapret min skjønne lillesøster til å bli med en tur ut på fotoshoot. Vi tok turen til skjønne og idylliske naturomgivelser i utkanten av byen vår. Høstsola skinte fra blå himmel denne dagen og det var rett og slett en fullkommen høstdag. Men fotomessig derimot hadde det for min del passet bedre om det ikke hadde vært solskinn. Jeg synes faktisk det er lettere å beherske lyset ved portrettfotografering når det er overskyet. Ved solskinn har bakgrunnen i bildene
mine en tendens til å bli overeksponert, da jeg styrer unna direkte sollys i ansiktet samtidig som jeg  vil ha det lyst. Er det en reflektor jeg trenger kanskje Synes samtidig det er vanskelig å få til fokus og den skarpheten i bildet jeg ønsker ved sterkt solskinn. Jeg har iallefall mye å lære om eksponering!


   


For å unngå mest mulig direkte sollys trakk vi under en treklynge, istedet for å fotografere i den åpne havreåkeren som jeg i utgangspunktet hadde tenkt. Har lenge sett for meg å få til noen romantiske høstbilder av I.E. kledd i delikat strikk og gjerne med en paraply i hånden, midt i en gylden kornåker. Ble ikke noen suksess i kornåkeren denne dagen, men har en plan om å få til det en annen dag før høsten er forbi og bonden fjerner de siste restene av havreåkeren. Noen av bildene jeg tok i skyggen under treklyngen synes jeg ble litt søte til tross overeksponert bakgrunn. Paraplyen som jeg vant i give away hos skjønne "Divas and Dreams", er fra Lisbeth Dahl.

Her har vi siste dag på hytta ved sjøen, før den "stenges" for vinteren.
I morgen skal jeg i et spennende møte med en dame som likte bildene mine hun har sett her på bloggen. Veldig artig å få koselige tilbakemeldinger som dette.


Nå skal høsten nytes her på landet før byen kaller oss tilbake...
og sist men ikke minst vil jeg igjen si lig takk for alle fine ord dere legger

igjen her hos meg. Det gleder meg ubeskrivelig mye!!!

Ha en skjønn høstdag!

Klem
Marie


10 kommentarer:

 1. NYDELEGE bilder! Takk for at du deler! :)

  Stor klem!
  E :)

  SvarSlett
 2. Elsker bildene dine Marie! Du er så flink og søsteren din er helt nydelig.♥

  Klem fra meg

  SvarSlett
 3. Hei Marie!
  Så flotte bilder, enig med Hanne Mette, jeg elsker bildene dine. Du er utrolig dyktig!
  Sende deg en mail jeg ang putene :)
  Klem klem

  SvarSlett
 4. Såå fantastiske bilder!! Du er så flink, Marie:) Så spennende med det møtet!! Lykke til:) Men, var det søsteren din? Dere er utrolig like!

  Stor klem fra oss:)

  SvarSlett
 5. knall fine bilder!
  og veldig søt søster!

  SvarSlett
 6. Ja, det er vanskelig å ta bilder i skinnende sol, men disse var jo fantastisk NYDELIGE!!! Som alltid! Du er utrolig dyktig, og helt etter min smak alt du gjør! NYDELIG søster du har. Skulle gjerne hatt en frivillig modell jeg også, ikke mange som stiller opp på slike bilder. Heldig du!

  Håper du har hatt en finfin høsthelg. Det har jeg, til tross for at vi har vært mest hjemme. Var ute på tur med et par venninner i sted, koselig. Ellers syr jeg en del da hehe. Bladde gjennom permene med gamle handarbeidblader og mønster, som jeg fikk tak i på loppis i sommer, og jammen fant jeg ikke mønsteret jeg lenge har lett etter på nett (forklekjole) + mye annet jeg har lyst å lage. Bl.a. en heklet rund puff, julekallender etc... tid tid tid kom til meg!

  Kos deg i kveld da, vennen!

  Klem Marianne

  SvarSlett
 7. Nydelige bilder, Marie :-) Du er skikkelig flink! Du var heldig med modellen og da, det må også sies ;-)Lykke til i morra!

  Ha en flott høstkveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder:) Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 9. Nydelige bilder!
  Ser dere er søstre ja ;-))
  Klem

  SvarSlett
 10. For noen nydelige bilder! :)

  Ha en fortsatt fin helg! :)

  SvarSlett