fredag 22. oktober 2010

En drøm om et gammelt skapFor dette skapet er faktisk en drøm for meg. Da jeg dro til Sverige i sommer var det et veldig likt skap jeg hadde i tankene og et ønske om å finne :) Og på et sted som heter Brunflo, et par mil øst for Østersund stod denne sjarmerende skatten og ventet på meg blandt over hundre andre skap og kommoder i den største brukthandelen jeg noen gang har drømt om finnes. "Antik och beg i Brunflo" er altså en gedigen brukthandel, og rommer nesten en hel idrettshall. Men dessverre var skapet for stort til å få med meg i bilen, så jeg måtte la det stå igjen. Noe jeg skulle komme til å gremmes over. Så da jeg kom hjem igjen var det ikke annet å gjøre enn å planlegge neste tur, denne gang med større bil og krysse fingrene for at skapet ville vente på meg til jeg kom tilbake igjen ;)
Og det ventet på meg. Så da var det vel meningen at det skulle bli mitt da jeg besøkte
Søta Bror igjen etter noen uker. Sammen med en gammel kommode, noen stoler, en talerkenhylle og litt annet stash blei det endelig med meg hjem. Det er veldig vanskelig å få tak i slike gamle møbler til en overkommelig pris her i Trøndelagen, derfor var gleden ekstra stor for at dette skapet blei mitt.

Jeg glemte selfølgelig å ta et bilde av skapet i sin opprinnelige drakt. Men jeg kan si at det var ikke noe glansbilde før jeg pimpet det. Mørk brun maling og stygge ugjevnheter preget skapet. Istedet for å fjerne den gamle malingen var jeg ikke sen om å prøve lykken med sparkel i stedet. Alt annet enn malingsfjerning! Jeg har prøvd en gang og det var en tidkrevende grisejobb jeg helst ikke gjør igjen! På bildene over er skapet først pusset lett med sandpapir, fått et strøk grunning og et par omganger med sparkel på de verste ugjevnhetene. Jeg pusset etter hver sparkelomgang. Skapet fikk et strøk grunning først, da det er lettere å se ugjevheter som kan sparkles. Deretter fikk skapet to strøk med en antikhvit maling jeg fikk av min svenske venninne. Den likner
veldig på "lys antikk" som er å få kjøpt her hjemme.
Den nydelige lysestaken fra House Doctor jeg vant i give away hos "Divas and Dreams", har selfølgelig fått hedersplass på skapet, sammen med bl.a M-bokstaven fra Kremmerhuset og postkortet med det svenske kronprinsesseparet.  Den sjarmerende pinnestolen har jeg kjøpt hos Shabby Chic i Trondheim og porselensknottene er fra Kremmerhuset.


 


Før jeg avslutter i kveld har jeg igjen veldig lyst til å takke for alle utrolig koslige hilsener dere har lagt igjen her hos meg den siste tiden. Jeg setter utrolig stor pris på hvert et eneste ord dere legger igjen!! Ønsker også hjertelig velkommen til alle mine nye følgere. Denne bloggingen gir meg så utrolig mye inspirasjon og glede i hverdagen. Jeg angrer aldri et sekund på at jeg flyttet inn i denne herlige bloggverden, hvor jeg har fått møte så mange flinke og kreative sjeler :)


Her nytes fredagskvelden
i ro og mak. I morgen blir det
tidlig opp og fototur 
på meg
:)


Varm høstklem
Marie

17 kommentarer:

 1. ...&
  Vi er veldig glad for a du er her i denne lille "landsbyen" :)

  Skapet var vakkert, og herlig historie..
  Jeg likte at det ikke var "for søtt", men tøfft og delikat på samme måte.

  Flink du har vært, er litt av en jobb å pusse og male disse store skapene..

  LEKKERT :)

  Go' helg klem til deg fra meg

  SvarSlett
 2. Så nydeleg innlegg! Takk for så fine inntrykk, som blir med meg opp på loftet, og inn på soverommet. Kanskje drøymer eg om skåpa i natt? :)

  God natt!
  Klem E :)

  SvarSlett
 3. Dear Marie, I like the way you decorate your home so much!!!
  Have a wonderful weekend,
  Warm regards,
  Yvonne

  SvarSlett
 4. Og jeg er så glad for at du kom hit:) Enig med deg, blogging gir såååå mye. En ny verden har åpnet seg. Trenger ikke forklare, for du VET.

  NYDELIG skap!!!!!!! Du er bare så flink! Så bra det ventet på deg. Lysestaken og pinnestolen.. alt er virkelig flott, vennen. Og bildene er de vakreste. LOVE IT! FLINK er du!

  Håper du har hatt en fin fredag. Det har jeg.

  Nattaklem!

  SvarSlett
 5. Så flott det ble! Skal si du har evner:) Tror vi dropper treff på MM- vi tar det hjemme hos deg heller! Hi hi. Kos deg på fototur- her skal det fotograferes til julekort i helgen:)

  Camilla

  SvarSlett
 6. Rett og slett et helt nydelig skap! ♥
  Et sånt er jeg på jakt etter også. Også de fine detaljene da. Lysestaken!♥♥ Love it!

  Og tusen takk for trøstende ord i "kjøre-innlegget" mitt. Godt å vite at det er flere som har vært i samme båt men somhar fått det til. Du er så god du.

  Glad for at du er her. :)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 7. Nydelig skap og nydelige bilder som vanlig. Nytelse for øyet å komme inn her til deg!

  Ha en flott helg:)

  SvarSlett
 8. Et nydelig skap du har fått deg! Og for en flaks at ingen andre hadde snappet det til seg før du kom tilbake! Da var det bare rett og slett meningen at du skulle ha det :)
  God lørdag :) Klem fra Monica

  SvarSlett
 9. Dear Marie..
  wonderful... and you have this beautiful candlestick.. ohhhhh a Dream..
  A nice weekend and warm hugs Susi

  SvarSlett
 10. For et herlig innelgg! Det kunne lett ha vert i et interiör magasin! Du e så flink altså!
  Den butikken har jegt hört om, siden jeg bor i sötabror land så er det ikke så langt å dra. vi har flere ganger planlagt å dra innom der men har ikke helt komt oss dit enda. For å si det sånn, jeg ble ekstra gira etter dette inlegget:)
  Takk for vakre bilder og kreativ inspirasjon
  Klemmer fra meg
  Og jeg er så glad du valgte å flytte inn i blogg verden, vit at du har noe helt spesielt!:)

  SvarSlett
 11. Nydelig skap! Og helt klart "ment to be" at akkurat DET skapet havnet hjemme hos deg.

  Jeg fant plutselig ut at jeg kunne tenkt meg et bitte lite vitrineskap igår kveld. Slo opp på finn.no og der var det! Finere enn jeg hadde drømt om... Og da ble det mitt. Ikveld står det her og skinner i min stue:)

  SvarSlett
 12. For et nydelig skap! masse flotte detaljer. OG fotonerd som jeg er må jeg jo kommentere at bildene er kjempefine også:-) klem

  SvarSlett
 13. Et aldeles nyyydelig skap du har fått i deg ja!!!
  *****
  Jeg bruker tekstilmailng og tekstiltusjer fra Panduro, -enkelt og greit :-)
  Ser ut til at vi får nøkklene til nylokalet første helgen i Nov, -og da blir det full guffe!!!!!!
  Klem

  SvarSlett
 14. Skjønner at det er drømmeskapet, var jo så fint.

  SvarSlett
 15. Så utrolig flink du er!! kreativiteten selv :)

  Tusen,tusen takk for koselige kommentarer du har lagt igjen i forbindelse med bryllupet vårt. Jeg følte meg veldig vakker også!

  Klem

  SvarSlett
 16. ... venter på bilder fra fototuren.... ;)

  Ha en fin dag, søta!

  Klem

  SvarSlett
 17. Nydelig skap, og så artig at det sto der og venta på deg :-) Var sånn MENT TO BE det der :-D Igjen har du vist at det ikke er så altfor mye som skal til for å forvandle Askepott til ei vakker prinsesse ;-) Jeg vet jo at det er en del arbeid med slik oppussing, men allikevel...

  Ha ei herlig uke og klem fra Siv

  SvarSlett