søndag 17. april 2011

PROSJEKT: GULV & RETROKOMMODE

...og en liten nysgjerrig tass
Da er vi endelig ferdige med sliping, beising og lakkering av parketten på stua. Jeg ble super super fornøyd med resultatet. I dag har jeg malt listverk hvitt og i kveld flytter vi inn igjen på stua. Det samme gjør retrokommoden min som etter mye skal - skal ikke, har fått seg en makeover. Den ble ikke sort som jeg hadde tenkt først, men beige og hvit.Slik så eikeparketten ut før parkettsliperen var her. Jeg er ikke så veldig glad i den naturlige mørke/gule farven som eika har. Men med to strøk hvitkalket oljebeis har gulbrunt blitt til delikat og herlig lys lys beige. Jeg vurderte først å bruke Lady sin vannbaserte interiør beis, men på grunn av kort tørketid ble den vanskeligere å jobbe med uten å få synlige penselstopp og ujevnheter på så store flater som stuegulvet. Jeg brukte derfor "Mester oljebeis" i Base: C-BASE og Resept: HT144. På første strøket jobbet jeg beisen godt ned i gulvet med en bred pensel og var veldig nøye med den siste utstrykingen for å unngå penselstopp. Utrolig mye lettere enn med vannbasert beis. Andre strøket jevnet ut ujevnheter etter førstestrøket. Jeg brukte pensel for å påføre beisen og deretter filler av gamle hvite t-skjorter til å jobbe den inn i treverket og stryke ut overflødig beis. Det hele ble toppet med to strøk matt lakk som parkettsliperen la for oss.
Til retrokommoden har jeg brukt maling fra "Pure & Original". Den beige farven heter Fresco VSC Belgian Bisc og hvitfarven er rett og slett bare hvit grunning (wall prim). Det jeg liker så godt med denne malingen er den ultra matte finishen den gir. Den gir nesten en følelse av mur og betong.På onsdag er det endelig påskeferie for min del også. Da drar vi til fjells for å slappe av, gå på ski, spise påskeegg og forhåpentligvis slikke masse deilig påskesol :) Jeg er vant til påske på fjellet fra barndommen, men skulle gjerne nytet våren ved sjøen også. Men i år blir det da altså påske på hytta til mine foreldre :) Og jeg gleder meg masse!


Håper dere har en herlig Palmesøndag!!!

Klem Marie


20 kommentarer:

 1. ...Elsker kommoden
  Rå leker..
  Kult fargevalg, nydelig kontrast :)

  SvarSlett
 2. Nyyydelig kommode! Det var et bra valg å slipe gulvet, det ble veldig nordisk og lyst. Lekkert :)

  SvarSlett
 3. Så flott gulvet ble!
  Nå fikk jeg veldig lyst til og gjøre akkurat det jeg og, vi har en møsk stygg parkett!
  Men tipper at jeg ikke får med meg gubben på den jobben;) Ikke har vi mulighet for og stenge av stuen heller, er jo nesten bare stue i dette knøttehuset... og med oljemaling tar det jo litt tid før det tørker...
  Neeei, vi får nok bytte den istedet..., hihi.
  Lekkert ble det i allefall;))
  Og jeg elsker kommoden ♥ Den ble vakker!
  Flotte farger!

  Ha en herlig hyttepåske, kos dere masse!!!

  Klem Line

  SvarSlett
 4. Lekker kommode! Kult med to fargar :)

  SvarSlett
 5. Åh vennen så vakkert gulvet ble!! Akkurat slik jeg ønsker meg. Har jo eik over hele huset og jeg er såååå lei. Men men håper å finne drømmehuset snart så orker ikke sette igang noe storpeosjekt. Skal si du imponerer stort,virkelig handy du! Gleder meg til å komme å se:) Og kommoden ble utrolig stilig! Godt valg. Sitter på hytta og heller kvikk lunsj lue. Vært en tur på beina idag,men det er surt. Håper sola kommer snart;) koser oss uansett. Gleder meg til å se portrettbildene du tok. Jeg brukte studioblitzer på babyen. Var i en mørk kjellerleilighet. Fikk litt lita tid og masse folk på besøk så ble litt halvveis,men ble ganske fornøyd mtp på det da. Ha en fin kveld vennen. Forresten,aner du hvordan lage innlegg fra i phonen???? God klem fra Marianne

  SvarSlett
 6. Gulvet ble KNALLfint!!! Hadde vi hatt parkett, hadde jeg gjort det på flekken, men her har vi dessverre kjip laminat! Grr... de som bygget her har vaøgt så teite og kjipe løsninger som er vanskelig å gjøre noe med. Men i NESTE hus skal jeg definitivt ha lyse gulv, gleeeder meg. Kommoden ble også råtøff!:) Ha en fin påske! Klem fra Heidi

  SvarSlett
 7. Kommoden ble kjempestilig i nye farger! :-) Gulvet ble som nytt :-)
  Håper dere får en strålende påske!

  SvarSlett
 8. LeKKert!!! utrolig smakfullt!!! eelsker stilen du har i huset!

  God påske

  Klem

  SvarSlett
 9. Utrolig flink du har vært, tror dette har vært litt av en jobb. Resultatet er jo fantastisk. Kommoden ble også kul, passer jo så fint til gulvet.
  God søndag.

  SvarSlett
 10. STILIG kommode!! Den ble råfin, knallstilige farger:)
  Parketten ble veldig fin, litt av en forandring:) Lyst og lekker!

  Nyt påsken på fjellet! Her blir det hjemmepåske, med håå om å få gjort noe fornuftig rundt husveggene:)

  KLEM!

  SvarSlett
 11. Vel verdt strevet!
  Det ble knallfint!!
  Ønsker deg en deilig påskeuke!!
  Goe klem fra Sol

  SvarSlett
 12. Tøff kommode og fint med lys parkett, kan hende vi prøver det samme i stua :0)

  SvarSlett
 13. åh, gulvet ble lekkert!! håper vårt kommer til å se sånn ute en dag!!

  kommoden er tøff!!!

  klem beate

  SvarSlett
 14. Fantastisk gulv! Skulle jeg likt å gjort her også, god påske!

  SvarSlett
 15. Rålekkert vennen! Jeg som står midt i oppussinga selv, fikk ikke lite lyst å begi meg ut (eller mannen da ;))ut på et sånn prosjekt for å få det heeeeelt perfekt! Kanskje dette blir et prosjekt om tid og stunder iallefall..

  Goood påske til deg!

  Klem

  SvarSlett
 16. Så nydelig gulvet ble!
  Drømmer om å gjøre noe med vårt gulv, men det er liksom for "nytt"...gøy å se at det går an!

  Og grattis med nytt navn og header - koselig med litt mer personlig, og ikke minst et mer eget navn :)

  Ønsker dere en riktig god og avslappende påske!
  klem Nina

  SvarSlett
 17. Hei kjære du! Så flott golvet blei! Og kommoden! Eg har kosa meg med fleire innlegg hos deg i kveld, du er veldig flink å lage harmonerande og inspirerande innlegg! Eg har hatt ein dårleg periode med helsa mi, så det har blitt lite blogglesing og kommentering siste vekene.

  Eg vil ynskje deg og dine ei flott påskeveke!

  God klem,
  E :)

  SvarSlett
 18. Så utrolig lekkert! Men herlighet for en jobb. Med det gulvet! Men virkelig verdt det. Og skikkelig fin kommode. Ble superinspirert her. Du tar så nydelige bilder og fanger lyset godt, det skal du ha :) Kos deg på påskefjellet- i år har vi vår første lange bypåske ved sjøen og angrer ikke ;) GOD PÅSKE-klem.

  SvarSlett
 19. hei! vi skal til å slipe vår eikeparkett i det nye huset. Parkettsliperen sier det ikke blir bra å lysne guøvet og vil helst ikke gjøre det. men dine gulv ble helt fantastisk bra!! ingen ujevnheter?

  SvarSlett
 20. Brig:

  Når det gjelder parketten i stua vår, kan jeg fortelle at parkettsliperen "vår" også var skeptisk/negativ til mitt forslag om å lysne parketten med hvit bais før lakkering. Han slipte og lakkerte derfor gulvet for oss en gang først uten at det ble "hvitbeiset", men vi ble ikke helt fornøyd med resultatet av slipingen (ble "bølger" i parketten). Da benyttet jeg sjansen til å reklamere og få gjort jobben en andre gang og i tillegg forhørte jeg meg med en lokal farvehandler om beising før lakkering. De var mere optimistiske og jeg fikk heldigvis igjennom ønsket om å "hvitbeise" gulvet denne gangen :P Mitt råd er ikke nødvendigvis å høre konsekvent på parkettsliperen, men forhør deg med andre fagfolk først også. Vi er veldig fornøyd med resultatet!

  PS! Fikk ikke til å legge igjen svar på bloggen din, da jeg bare fikk feil på inntastingen av de "bokstavtegnene".

  SvarSlett