søndag 12. februar 2012

A new miracle...nyfødtfotografering

Jeg var så heldig å få fotografere denne herlige lille bylten for ikke så lenge siden. Nyfødtfotografering er et relativt ukjent farvann for meg og den største utfordringen på disse shootene har vært å få den lille til å sove uforstyrret.
Her kunne jeg gjerne trengt noen gode råd og tips til min neste nyfødtfotografering!! Eller er det rett og slett bare god tolmodighet eller et svært godt sovehjerte hos den lille som må til?
Jeg har hørt at en nyfødtshoot bør foregå ca. innen den første uken etter fødsel, akkurat pga dette med en dypere søvn hos barnet. Nå er nok dette også individuelt, men er det slik at dette tidsspørsmplet er tilfellet? Hører gjerne andres erfaring :)Jeg har lenge vært på utkikk etter props til nyfødtfotografering og etter tips fra min søte bloggvenninne Marianne hadde jeg en lang søkerunde inne på Etsy. Fant veldig mange søte luer, både heklede og strikket.
Genialt for en som ikke er særlig tolmodig med strikkepinnene selv. Etsy har for øvrig blitt en stor favoritt og blant annet kjøpte jeg et utrolig fint leketog og en traktor i tre til minstemanns 2-årsdag for litt siden. Ta en titt selv hos "green BEANS TOYS" hvis du er på utkikk etter nostalgiske treleker.


God ukestart til deg :)

Klem Marie


13 kommentarer:

 1. Nydelig Bilder, Maruska! og for en flott blogg, skal legge deg i bloggrollen min. Og jeg er din nye følger! Ses hos meg neste gang? Lisette

  SvarSlett
 2. Noe så nydelig! Så flink du er.

  Fin ny uke til deg!
  klem Nina

  SvarSlett
 3. Fantastiske bilder!!
  Kjenner jeg blir litt babysyk faktisk ♥
  Flink du er:)

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder :) Har hatt et par nyfødt fotoshooter , så er også helt fersk når det gjelder dette- men guuuu så koselig :) Se gjerne bilder inne hos meg om du vil :) Denne jenta jeg tok av sist var 16 dager- hun sov som en stein når hun hadde fått mat!! Tålmodighet er et must har jeg funnet ut ;) Men ellers har jeg lest at de sover best-og mest før de er 12 dager :)
  Lykke til med neste fotojobb =)
  Klem Tove( -hobbyfotograf)

  SvarSlett
 5. Så nydelig! Jeg har tatt bilder av babyer før, men da har de vært eldre enn nyfødt. Det sies at de bør være mellom 1 og 10 dager for at de skal sove mye, og man slipper unna evt. melkeutslett osv (skjønt det kan jo fjernes i Photoshop) :) Prøvde å ta bilder av sønnen til ei venninne som var under 2 uker, men han ville ikke sove, så da ble det ikke helt som forventet. Er de litt eldre, som den 1 mnd lille tulla jeg tok bilde av for en stund siden, er de jo bittelitt mer med, og det er lettere å ta våkenbilder også.

  Gleder meg til å prøve meg på babyfotografering igjen, og henter inspirasjon fra dine fine bilder! :)

  SvarSlett
 6. For en skjønning!!
  Vakre bilder!:)
  Ha en finfin dag!
  klem, Janni

  SvarSlett
 7. Så nydelige bilder:)

  En veldig innspirende blogg, får jo lyst til å gjøre om hele huset her. liker veldig godt stilen din.

  KLem

  SvarSlett
 8. NYDELEGE bilder, vennen!!! Gleder meg masse til å ta bilder av prinsessa mi om ca ti uker, har faktisk sitte på Etsy i dag og sett etter props samt bestilt tynn for å sy sjølv:-) Trur fotograferinga bør skje innen 10 dager og at det er tålmodighet som kreves... men no har eg ikkje så god erfaring med nyfødte endå.
  Lite søvn på meg siste par nettene så no skal eg ta ein dubb på sofaen. Veslegut har "skikkeleg vondt i magen" og er heime i dag, men trur ikkje heilt på han hehe. Eg var no berre glad for å sleppe to runder bort i barnehagen i dag...
  Du må fortelle meg litt om den jobben når du har tid:) Blir nok regnskapskontor på meg etter permisjonen, kombinert med fotostudioet mitt - trur kombinasjonen er bra mtp arbeidsmenge når tid på året:)

  Ha ein finfin dag vidare då!

  Klem frå meg

  SvarSlett
 9. Green Beans toys var et godt forslag, bambam.nl har masse fine leker og Etsy som du sier. Jeg synes bildene var flotte jeg også så nydelig liten en <3

  SvarSlett
 10. Nydelige bilder Marie :)
  Så flink du er!
  Likte spesielt det første bildet, herlighet så skjønn de små er. Man glemmer så fort hvor små de er som nyfødte!
  Ønsker deg en fin mandag og en like fin uke!
  Stor klem fra Ella

  SvarSlett
 11. Jeg har ingen andre ord enn vakkert for dette<3

  SvarSlett
 12. Nyyyyydelige bilder!!!!
  Er også fan av etzy når det kommer til props, har kjøpt litt der :)
  Og takk for suuperfin link til treleker, DIGGER!!!

  Klemmer

  SvarSlett