mandag 9. januar 2012

Inspired by the Orient

Jeg har alltid vært tiltrukket av mystikken og orienten og et av favoritt eventyrene mine som lita var selfølgelig "Aladdin og den magiske lampen". Jeg kunne sitte lenge å drømme meg bort i illustrasjonene av skjønneste Jasmin, Sultanens palass, det flyvende teppet, ørkenen, kamelene og den magiske lampen i eventyrboka.

Og siden har det orientalske alltid vært med meg i interiøret og med bl.a Tine K er det ikke vanskelig å skape sin egen moderne orientalske touch. And me like!!

Selv har jeg vært så heldig å få oppleve den arabiskeverden på nært hold på mine besøk i nord-Shara og Tanger i Marokko. Fergeturen over Gibraltarstredet er ikke lang, men likevel føltes det som å komme til en helt annen verden da jeg satte mine ben nord i Afrika sist gang for to år siden.
Men for en utrolig opplevelse til tross for nesten kultursjokk. Jeg kunne beskrevet i detalj... den farverike medinaen, den imponerende arkitekturen, couscousen og i hele tatt det smakfulle og eksotiske marokkanske kjøkken, ørkenen og kamelturen, Hercules grotten og punktet hvor to verdenshav møtes, kvinnene i heldekkende sort burka som smyger seg rundt hushjørnene i landsbyen, nydelige håndlagde tøfler med broderi og spiss tå, de imponerende persiske teppene og ikke minst teglassene og tekannene Marokko er så kjent for. Det må rett og slett bare føles og oppleves på egen hånd.


Fra snille snille mamman min lå denne lenge ønskede Le Creuset gryten under juletreet denne julen. For en drøm av en jerngryte å ha på kjøkkenet og ikke minst dekorativ slik at jeg kan ha den ståendes fremme på platetoppen til en hver tid.

De beige krusene med orientalsk mønster fra Kremerhuset har jeg vist frem før. Men nå har de jammen fordobblet seg siden sist. Utrolig gode krus for alle slags varme drikker man måtte ønske å kose seg med ;)
Jeg har ikke vist så mange bilder av kjøkkenet her på bloggen til nå, noe som dels kan forklares med at det sjeldent er like strøkent som på disse bildene og følgelig ikke vekker fotografens interesse, hehe. Det er vel sikkert noen som kjenner seg igjen.
Håper du har hatt en finfin start av uke nr.2 i det nye året!!

Klem Marie
15 kommentarer:

 1. wonderful Details!And I like the white creuset.
  Have a nice day!
  Klem ♥ Esther

  SvarSlett
 2. Aaaaah, så lekkert!!! Elsker kjøkkenet ditt..

  Du burde jo delta i NIB sin utfordring Global chic, de har påmeldingsfrist idag :)

  Klem

  SvarSlett
 3. Flotte bilder med nydelige detaljer fra kjøkkenet ditt:) Heldige du som har den fiiineste gryten ♥

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder av et flott kjøkken ;-) Krusene fra Kremmerhuset er bare så digge, jeg har dem jeg også.

  Å du den gryta var jo bare så lekker! Trur jeg må ønske meg en slik jeg også... Er det ikke morsdag snart, mon tro? hihi.

  Øsker deg en fin tirsdag!

  Klæm Vibeke

  SvarSlett
 5. Jeg planlegger en reise til Marokko i september, så jeg skal nok lese meg igjennom bloggen din for å få nein reisetips. Nydelige bilder, glad jeg fant deg ;) Klem Linda

  SvarSlett
 6. Så fint kjøkken dere har! Stilige fliser!

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 7. Aladdin og Jasmin er en veldig fint historie!
  Jeg liker detaljer på din kjøkken.

  Ha en fin dag
  Vicky

  SvarSlett
 8. Så fint - bare digger de små sorte detaljene du har innimellom!
  Klem

  SvarSlett
 9. Godt nytt år Marie:) Bildene dine er som alltid en fryd å titte på! KJøkkenet ditt er forresten utrolig flott. Love, love!

  Klem, Pernille

  SvarSlett
 10. Nydelig kjøkken!

  Herlige detaljer pg så fint
  med de hyllene. Vi har planer om
  å pusse opp kjøkkenet og ønsker å ha
  det al`a dette her... Utrolig lekkert!!

  Mange klemmer fra Ida :)
  (Interiør drops)

  SvarSlett
 11. Veldig koselig kjøkken med flotte detaljer :-) Liker veldig godt veggen deres jeg da :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 12. oi, for et flott kjøkken!!
  liker stilen din så godt. utrolig behagelig og flott...

  så kjempefint ut med ny sofa og miløjet rundt også!

  godt nytt år!!!

  klemmer

  SvarSlett
 13. Nydelige bilder og nydelig kjøkken! Jeg finner kjøkkenet litt vanskelig å dekorere. Det skal jo være god plass på benkene samtidig som at de ikke skal være for tomme. I tilleg står en stor mikrobølgeovn og ødelegger litt...
  Ha en flott kveld!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 14. Hei! Så fine bilder! Og den flotte gryta da.. Følger deg gjerne videre for du har en utrolig fin blogg! Hilsen fra Elin

  SvarSlett