tirsdag 18. oktober 2011

"Trekasse-hylla"Endelig er den hjemmesnekrede hylla til lillebrors rom ferdig og kan fylles med leker, ting og tang.
Jeg har lenge vært på utkikk etter gamle "eplekasser" for å sette sammen til en liknende hylle, men uten hell da de viser seg å være svært så populære og vanskelige å finne.
Derfor ble det til at jeg måtte gå over til plan B og ta egne snekkerevner i bruk for å lage "eplekasser" selv. Resultatet ser du her.


De ferdig oppkappede lengdene som er oppgitt i mål over ble pusset og beiset med den berømte drivved-beisen fra Jotun (Lady Interiør). For en litt mere slitt look, pusser man bare litt eller ingenting. 
Da hyllen skulle være et barneromsmøbel, finpusset jeg for å best mulig forhindre at små barnefingre vil få flis under bruk.
Deretter ble fire like kasser spikret sammen. De trekantede lengdene i hjørnene er limt. De to nederste kassene som står på hjul fra Clas Ohlson, er montert sammen med to 70 cm plankelengder som er skrudd fast på undersiden.
Resterende er montert sammen med både skruer og stifter og hyllen montert fast i veggen så den ikke skal velte over veslegutt.

Det har vist seg flere ganger at jeg ikke har funnet det jeg leter etter eller at det jeg har funnet rett og slett ikke er tilgjengelig eller passer lommeboka. Da har jeg selv tatt hammer, drill, sag, multitool osv i bruk. Og jeg liker utviklingen som resulterer i et mere unikt og personlig interiør.
Ikke minst er det utrolig gøy å få muligheten til å skape og lage noe selv! Og nå er det sofabord som står for tur.


Håper du har en super tirsdag!
Klem Marie
17 kommentarer:

 1. SÅ utruleg flink du er, vennen!!!! Blir heilt imponert altså. Sjølv har eg kjøpt ein del møbler eg skal pusse opp, men klarer knapt det... blir liksom med tanken.
  Flotte bilder og, som alltid!!

  klem

  SvarSlett
 2. Superfin hylle! Så hændy du er! Holder selv på med 2 "eplekasse-prosjekt" (fikk tak i kasser fra Hardanger), men er ikke helt klar enda med de. TTT (ting tar tid).

  Hilsen Sofie

  SvarSlett
 3. FIN!
  ...ble kjempe bra*smile* Og nydelige bilder!


  ...fikk litt ekstra hjertebank av den gule lekebilen også! Så søt*smile*

  Flott dag videre!
  Klem klem

  SvarSlett
 4. Hjelpes så flink du er da! Imponert her! Helt nydelig hylle!

  Ha en fortsatt så fin dag!

  Klem Lene

  SvarSlett
 5. Herregud så artig :) æ å min kjære satt i går å snakka om de gamle kassene som vi ønske oss.. Men så dyr som dem e!
  Å da foreslo æ at vi kunne lage sjøl, sia vi ska lage egen tv-benk, stuebord å muligens benk (til å ha lekene i)...
  TUSEN TAKK førr at du kom me detta nu, førr da ser æ at vi kan lage sjøl :) Har så løst å lage ei sånn bokhylle til minstemann :)

  Å tusen takk for inspirasjon ♥

  Klæm Trine

  SvarSlett
 6. Den ble jo bare RÅFIN!!
  Og det høres VELDIG enkelt ut slik du forklarer, hehe, men det spørs om min hadde blitt like fin gitt, hihi;))

  Tror jammen meg jeg må prøve en gang i allefall, takk for "oppskriften" ♥

  Klem line

  SvarSlett
 7. wow, så utrolig kult!! flinke deg!!!

  klem beate

  SvarSlett
 8. Hyllene ble utrolig fine :-) Jeg er den lykkelig eier av 8 slike orginale kasser :-))

  En slik Mon Ami har jeg også <3

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 9. Du er genial!! Jeg har også vært lenge på jakt etter trekasser (til fotografering). Denne oppskriften gir meg uante muligheter :D Tusen takk som deler! Det ble kanonfint!

  SvarSlett
 10. Å, så utrolig fin! Du er jammen flink!!!

  KLEMMER fra Stine

  SvarSlett
 11. Du er utrolig flink! Jeg blir like imponert hver gang du poster et nytt innlegg på den fine bloggen din! Heldige lillebror som får så fine eplekasser på rommet sitt!

  Go klem, Pernille

  SvarSlett
 12. Hei!
  Så lekkert! Ja, det er bare å ta drillen fatt! Jeg har lagd en benk/hylle til DVD spiller for fant ikke noe som passet der jeg ville ha det. Hyllene dine ble jo bare helt perfekte. Flink du er! Nå ble jeg motivert til å starte på to planlagte nattbord som ennå ligger som planker i garasjen. :)

  SvarSlett
 13. Har du laget den (dem) selv? Herregud så flink du er. Jeg har sett etter eplekasser ut og bort selv jeg uten lykke, men så handy at jeg fikser de selv er jeg rett og slett ikke. Vannvittig tøft ble det hvertfall. God jobba!! :)

  SvarSlett
 14. Jeg sier bare Wow!!! Utrolig stilige :) jeg driver tenker ut ny design til tv-benk/bokhylle. Nå ble jeg virkelig inspirert, takk som deler :)

  Klem

  SvarSlett
 15. Hei! Så utrolig flink du er! Disse kassene dine var så kjempefine, fikk lyst på sånne selv, men jeg er nok ikke så handy som deg, dessverre!

  Lene

  SvarSlett
 16. Fantastisk fin hylle, lagrer for senere inspirasjon. Takk for at du deler:)

  SvarSlett
 17. Nydelig! Nå ble jeg inspirert. Hvordan material er det? :) Kjøpt?:)

  - Ida

  SvarSlett