søndag 10. oktober 2010

Fra "stygg andunge" til svane
Jeg har tidligere nevnt flere ganger at jeg sysler med litt møbeloppussing når tida strekker til. Er nå ferdig med de fleste av prosjektene jeg startet på i sommer. Bare noen knotter og beslag som mangler, men venter på å finne de rette som jeg vil bruke. Men er nok ikke helt  ferdig med å pusse opp gamle møbler enda. For før jeg rakk å bli helt ferdig med spisebord og stoler, skap og kommoder var jeg så heldig å få overta en flott gammel skuvseng av min snille svigermor. I tillegg skal et gammelt skap jeg fikk øye på i kjelleren på hytta til svigers, få flytte inn hos oss etterhvert.
Akkurat et slikt jeg har ønsket å finne lenge og vips så finner jeg et som står ensomt i en kjeller som jeg får lov til å ta med hjem. Stor lykke for en som elsker gamle møbler som meg!!! Nå har jeg lyst til å vise noen av oppussingsprosjektene og starter med min svenske gamle kommode.En av flere skatter jeg har funnet på mine turer til Søta Bror er denne gamle og sjarmerende kommoden som var aldringsmalt da jeg kjøpte den for et par hundre svenska kronor. Selv om jeg syntes kommoden var fin i seg selv, er det likevel ingenting som slår et gammelt møbel malt lyst. Var derfor ikke sen med å bestemme meg for å forvandle denne "stygge andungen" til en vakker hvit svane ;) Brukte Lady Interiør Tre 15 i farve: 0802-G98Y 0471.  Nå gjenstår bare å finne det "perfekte" møbelbeslag til kommoden. Og jeg tar med glede i mot tips om hvor jeg kan finne liknende som på bildene under :)   


I kveld venter bare avslapping. Blir alltid litt høstsjaber i løpet av denne årstida. Da er det godt å kunne snike seg under et teppe i sofaen med en varm kopp te, stearinlys og knitring fra peisen. Det er goood terapi for en snufsete nese det :)


Håper dere har hatt en skjønn helg.
Og nyyyt siste rest av den!Goklem
Marie

18 kommentarer:

 1. Knallfin kommode ❤ Jeg kunne tenke meg en selv for å ha i entreen men her enda ikke kommet over den perfekte. Kanskje jeg også skulle tatt meg en tur i kjelleren til diverse familiemedlemmer? :) Har du forsøkt å finne beslag hos www.r-bergersen.no??? De har alt!!

  SvarSlett
 2. Hi Marie,
  it looks great after painting!!!!!
  Have a happy new week,
  Yvonne

  SvarSlett
 3. Så fin den ble!! Det er en ekstra sjarm over gamle møbler i lys drakt!! Ha en nydelig og avslappende søndsgskveld!! Klem line

  SvarSlett
 4. Hei:)

  Tusen takk for koselig kommentar:)

  Åh, så utrolig fin den er:) Heldige deg:)

  Stor klem:)

  SvarSlett
 5. Så fin kommoden ble - en skikkelig svane :-) Fra en antikvitetshandler ble jeg tipsa om Rebygg her i Trondheim for å finne gamle dørhåndtak og 'nøkkelhull' - kanskje de har gamle beslag også? Vel verdt å sjekke ut i alle fall :-D

  Ha en trivelig søndagskveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 6. håper du finner noe du liker her:

  http://godslageret.no/store/index.php?cPath=27_41_45

  lykke til!

  SvarSlett
 7. Heia vennen! Hatt en fin helg? Det har jeg:) Koste meg masse sammen med famiien og med masse god mat. Idag har jeg vært på to fototurer i det deilige høstværet.

  SÅÅÅ fin kommoden ble!!!! Du er kjempeflink!

  Ha en fin kveld videre.

  Klem Marianne

  SvarSlett
 8. For en utrolig -utrolig fin kommode.
  Fine bilder og innlegg som alltid!!

  Ha en super kosekveld!

  Klem T

  SvarSlett
 9. Koselig med peiskos nå på høsten!!
  Du, du bruker Picasa, også til tekst på bildene? Finner hverken tekst eller rammer der jeg!?

  Klem

  SvarSlett
 10. Wonderful ;O))))
  a nice weekstart.. Susi

  SvarSlett
 11. Hei!
  Så fin kommoden ble! Jeg vet hvor mye jobb det er med sånt, men resultatet ble jo superbra!
  Jeg har akkurat samme fuglebur som deg:-)
  Ha en fin dag!
  hilsen Jeanette:-)

  SvarSlett
 12. Heia!
  Vanligvis ville jeg brukt Photoshop til alt, men nå har jeg problemer med CS4 (kremt) og da har jeg bare 7.0, og den er veldig dårlig. Der får jeg ikke til å laste ned brushes. Hvilke versjon har du? Skal kjøpe CS5 veldig snart, så da blir det vel ordning.
  Klem!

  SvarSlett
 13. Hei kjære du! Takk for så fin helsing hos meg! Svanen din er verkeleg vakker, og bilda dine likeså! :) Masse jobb, men så godt når resultatet blir så bra! Nydelege detaljar i heimen din!

  Ynskjer deg ei vakker, ny veke!
  Bruk henne godt...

  Stor klem frå Elin :)

  SvarSlett
 14. Får kjøpt det billig gjennom fotoklubben:) Ellers hadde jeg nok ikke tatt meg råd.
  Skal kjøpe meg stasjonær pc med STOR skjerm også. Så knotete å sitte med en liten bærbar når man redigerer bilder.

  Klem

  SvarSlett
 15. Kommoden ble jo superfin! Mye jobb, men verd det til slutt vil jeg tro.
  Er så veldig glad i bloggen din Marie. Alltid vakre bilder og en stil jeg liker veldig godt. :)

  Ønsker deg en fin dag.
  Klem fra meg

  SvarSlett
 16. Nydelig kommode, og så fint stylet. Og fine bilder du har tatt.

  SvarSlett
 17. Kommoden ble absolutt nyyyydelig. Og jeg håper du finner de perfekte beslag og knotter som skal på plass, slik at blir superfornøyd selv.

  Det er en delikat og inspirerende blogg du har, så herved er du linket og fulgt!

  Klem Marit

  SvarSlett
 18. Heia snupp!
  Gleder meg til å se naturbildene dine! Jeg har aldri vært noen naturfotograf og har ikke objektiv som egner seg. Standartlinsa mi er veldig dårlig (Tamron 28-75mm). Har vidvinkel da, men gjør seg ikke på nærbilder. Ønsker meg et teleobjektiv. Brukte standardlinsa da vi var ute, gir uskarpe og flekkete bilder hehe. Takk for at det finnes Photoshop! La ut flere bilder fra søndagen på fotobloggen min: www.marisfotos.blogspot.com

  Klem!

  SvarSlett