mandag 27. februar 2012

får visst aldri nok...










...av puter i heimen. Og spesielt når jeg kommer over slike som denne kelmininspirerte tøffingen fra Kremmerhuset blir det vanskelig å stå imot. Den sjarmerte meg i senk første gang fra sofaen til den inspirerende bloggeren Silje med bloggen Siljes blogg. Anbefaler deg virkelig et besøk hos henne! Hun har et nydelig hjem med masse herlig interiør-inspirasjon.
Den grå orientalsk-mønstrete skålen har jeg gått for innkjøp til flere av og er også fra Kremmerhuset. Tenkte de kunne passe fint som dessertskåler neste gang det skal pyntes til festbord.
















Det har virkelig vært en herlig helg med mye familiekos og kreativiteter som bl.a fotoshoot for transportfirmaet til en tidligere kollega. Spennende å gjøre noe helt nytt innen foto og spesielt når modellen likner på Eric Dane, hehe.


Håper du har hatt en fin start på den nye uka!

Klem Marie






torsdag 23. februar 2012

pimp my lamp...












Fikk endelig testet ut spraymalingen fra KEM. Til nå har jeg brukt hobbylakken fra Biltema, men jeg kan trygt si at den ikke er til å sammenliknes med Ironlak spraymalingen som uten tvil er mange ganger bedre i mine øyne. Ikke bare dekker den mye bedre men er også mere slitesterk. Kan virkelig anbefales!

Mitt første Ironlak prosjekt ble denne lampa jeg litt tilfeldig kom over på finn.no i fjor høst. Etter et av mine besøk innom super kreative Nina bak bloggen Stylizimo ble jeg helt frels av hennes liknende "loppis-lapme" og makeoverprosjekt.
Vel tenkte jeg... slike lampevarp må jeg lete lenge etter på loppiser her i Trøndelag. Men inne på finn.no kanskje? Og jammen meg stod ikke denne lampa og ventet på meg og det til og med hos en selger i trønderhovedstaden selv.








Washi-tapen kommer helt fra Japan og er kjøpt fra nettbutikken UGUiSU. Ble ikke helt bitt av tape-feberen som raste i høst/vinter, så taperullene har bare blitt liggende i en eske til nå. Nå kommer de kanskje til å bli brukt til collagen av inspirasjonsbilder jeg har en plan om å få opp over arbeidsplassen etterhvert.


 


Fredag i morgen igjen. Skal bli deilig med helg!


Klem Marie






tirsdag 21. februar 2012

White vase love...






...thats exactly what this lovely white vase is!!! Har lett og lett etter slike "kritt hvite retrovaser" (hvis jeg kan kalle de det) på bruktbutikker her og der uten hell. Så da jeg så denne reproduksjonen i matt hvit på Kremmerhuset ble den lagt godt merke til, men ble likevel ikke med meg hjem i første omgang.
Helt til jeg så den igjen inne hos fineste Ella, da skal jeg love deg at det første jeg gjorde var å svippe innom Kremmerhuset på vei hjem fra jobb dagen etter, hehe. Den lille hvite vasen med strikkemønster er kjøpt hos Søstrene Grene for en god stund siden.
 




Kanskje finner jeg en bukett ranunkler å fylle vasen med til helgen. Ranunkelsesongen nærmer seg, gjør den ikke? Elsker de skjøre blomstene som blomstrer og blomstrer og holder seg så lenge.




Fortsatt god uke til deg!

KLEM




mandag 20. februar 2012

...newborn props








For litt siden skrev jeg om alle de nydelige babyluene jeg kom over på jakt etter props til fotografering av de aller minste. Nå kan jeg knapt vente til neste nyfødtfotografering etter at denne aldeles skjønne babylua dumpet ned i postkassa mi her om dagen, hele veien fra Texas, USA. Denne lille skjønningen kom jeg over inne hos Simply basic designs på Etsy. Absolutt verdt et besøk!

I dag fikk jeg også gleden av å pakke opp denne nydelige jentebaby lua fra sjarmerende bitOwhimsy. Ta også turen innom her for å se på et hav av de skjønneste nyfødt props til bitte små gutter og jenter :)








Håper du har hatt en fin fin ukestart!

Klem Marie




fredag 17. februar 2012

I ♥ to be inspired








...and right now I am by Bubblesoda and these amazing photos!




All photos in this post: http://bubbelsoda.tumblr.com/









Happy Happy weekend to you!!!



All photos in this post: http://bubbelsoda.tumblr.com/



torsdag 16. februar 2012

Workspace



Lampe kjøpt brukt på finn.no for over et halvt år siden og spraylakkert med denne Ironlakken fra KEM.
Tenkte kanskje å vise førbilder av den en annen gang.




Deler en liten smakebit fra arbeidsplassen jeg har holdt på å dulle litt med i det siste. Det blir nok litt mere frem og tilbake før jeg blir helt fornøyd. Blant annet vurderer jeg å bytte ut benbukkene fra Ikea med disse, da jeg synes de tar for mye plass og gjør det litt trangt for skuffeseksjonen jeg ennå ikke har fått montert opp.
Etterhvert flytter også en hvit Eames stol inn i enden av gangen og blir arbeidsstol. Og ikke minst har "drømmegulvet" ankommet og vil forhåpentligvis bli lagt asap. Eeendelig forsvinner snart det gamle beige-brune linoleumet (på bildet under skjult med et teppe) til fordel for denne nydelige parketten! Gleder meg til å vise dere :)
Etterhvert kommer nok en collage av mine beste inspirasjonsbilder opp på veggen. Veggen som med tiden også skal skiftes ut, med malt panel. Men det er ingen stress foreløpig...fiskebeinmønstret sstrie har i grunnen sin sjarm også.








Interiørboken "Din egen stil" fra Atlanta Bartlett går jeg aldri lei. Har skrevet om boka før her på bloggen så her kan du se noen bilder fra den. Bordplaten Vika Furuskog fra Ikea er selvsagt beiset i "Drivved" interiørbeisen fra Jotun. Farveresultatet ble veldig bra på dette trematerialet, bortsett fra at plata sprakk opp i den ene skjøten etter beising. Blir nok derfor til at jeg bytter den ut med en hvit "Vika Amon" istedet.
Den lille stilige og praktiske skuffereolen i hvit papp tok min snille venninne S. med hjem til meg fra Granit og Oslo til jul i fjor. Nå har den funnet plassen sin.




Håper uka di har vært god så langt. Nå er det snart helg igjen!




Klem Marie





søndag 12. februar 2012

A new miracle...nyfødtfotografering





Jeg var så heldig å få fotografere denne herlige lille bylten for ikke så lenge siden. Nyfødtfotografering er et relativt ukjent farvann for meg og den største utfordringen på disse shootene har vært å få den lille til å sove uforstyrret.
Her kunne jeg gjerne trengt noen gode råd og tips til min neste nyfødtfotografering!! Eller er det rett og slett bare god tolmodighet eller et svært godt sovehjerte hos den lille som må til?
Jeg har hørt at en nyfødtshoot bør foregå ca. innen den første uken etter fødsel, akkurat pga dette med en dypere søvn hos barnet. Nå er nok dette også individuelt, men er det slik at dette tidsspørsmplet er tilfellet? Hører gjerne andres erfaring :)











Jeg har lenge vært på utkikk etter props til nyfødtfotografering og etter tips fra min søte bloggvenninne Marianne hadde jeg en lang søkerunde inne på Etsy. Fant veldig mange søte luer, både heklede og strikket.
Genialt for en som ikke er særlig tolmodig med strikkepinnene selv. Etsy har for øvrig blitt en stor favoritt og blant annet kjøpte jeg et utrolig fint leketog og en traktor i tre til minstemanns 2-årsdag for litt siden. Ta en titt selv hos "green BEANS TOYS" hvis du er på utkikk etter nostalgiske treleker.










God ukestart til deg :)

Klem Marie






lørdag 11. februar 2012

Whats new in my kitchen?









Jeg har brakt litt fransk stemning inn på kjøkkenet med Cuisine-skiltet jeg endelig fant inne hos Sofies Villa.
De har også det samme skiltet med Coffee påskrevet, som jeg også falt for. Stas å unne seg noe nytt nå og
da og leke seg litt med interiøret.
Her laver snøen ned igjen. Mon tro den varer litt lengre denne gang. Vi skal i allefall utnytte vinteren mens vi kan og tar med både ski og akebrett ut i skogen. Kameraet får nok også bli med :)








Sist jeg var innom Åhlens fant jeg denne hvite kurven for hele tre tiere så da ble like gjerne 3 stk med hjem. Kjempe fine og veldig praktiske. Her brukes de både til oppbevaring av brød og rundstykker, tegnesaker og annet rot.







Håper helgen er fin!

Klem Marie





fredag 10. februar 2012

Et godt alternativ til drømmegulvet!




Foto: Gulv Deal



For noen dager tilbake skrev jeg om min håpløse forelskelse i mitt "drømmegulv" som jeg aldri ville fått tilatelse av "sjefen" til å legge på gulvene her i huset. Med et unntak av på foreldresoverommet hvor det kanskje går i oppfyllelse, hehe. Man må jo møtes på halvveien begge veier!
Og halvveien er denne helt nydelige enstavsparketten jeg kom over på Gulv Deal denne uken. Jeg var ikke sen om å vise den til han her hjemme og jammen falt det til min store lettelse i smak hos han også. Så nå er gulvet allerede på vei til trønderhovedstaden og er ventet levert på mandag. Gleeeder meg til å se gulvet og håper det er like fint i virkeligheten som på bildene :p

Parketten heter Exclusive Eik SuperHvit matt er fra en av Europas største parkettgulvprodusenter Barlinek. I følge Gulv Deal er det en utrolig flott og elegant enstavsparkett med tydelig superhvit overflate som betyr at den er langt hvitere og renere i farvetonene enn andre tradisjonelle hvite enstavsparketter. Akkurat slik jeg vil ha det... i ren hvit med en svak nyanse av grått. Goodbye yellowish!



Foto: Gulv Deal



Her er jeg veldig klar for en fredagskveld med bakenden godt plantet i sofakroken. Etter en hektisk uke er det jammen godt å nyte helgefølelsen. Nå snurres film :)




Håper du nyter fredagskvelden også!
Klem Marie






torsdag 9. februar 2012

"our days passes by...









...but do you notice it?
It may sounds like a cliché, but I try to
treasure every day as it was my last one.
I try to be aware of every moment,
everyday life and that today matters
as much as tomorrow."










Ja jeg prøver å ikke stresse i gjennom hverdagen, ikke bare fokusere på hva som kommer i morgen og hvor bra alt vil bli hvis vi bare får gjort det og det og det. Jeg vil sette pris på livet her og nå! Dette er ord som i grunnen føles veldig oppbrukt, men som fortsatt er så betydningsfulle.
I mine øyne er det ofte klisjeene som utgjør det virkelig verdifulle i livet. Jeg er glad for min egen tilstedeværelse og bevissthet rundt dette og jeg tror det er avgjørende for å kunne føle genuin lykke.


Jeg glemmer ikke den dagen jeg så en lykkelig ung far med all verdens tid, som bar sin lille datter på armen på oppdagelsesferd gjennom Rema butikken en travel lørdags formiddag. Mens folk stresset for å handle inn til helgen, beundret jeg disse to på avstand og gledet meg over farslykken jeg så og barnelatteren jeg hørte.
På slutten av handleturen min fikk jeg et overraskende møte.
Den pappaen jeg hadde beundret viste seg å være en av de største festløvene jeg husker, men som nå hadde funnet meningen med livet...i sin datter. En klisje som han selv sa, men fremdeles så SANT!





Et dypdykk i bildearkivet mitt resulterte i disse vakre pionene jeg hadde en av mine fineste fotoshoot med. Jeg begynte innlegget med noen bilder fra kjøkkenet og et nytt skilt som har flyttet inn der, men da teksten tok en annen retning passet disse blomsterbildene bedre inn.




Snart helg igjen!
Den forrige gikk forbi som lynet, like så har uken gjort...
men selv om det ofte føles at tiden raser forbi,
nyt ditt "her og nå"!


Klem Marie





søndag 5. februar 2012

Helgekos med stor H...







...ja det er akkurat det vi har hatt. Enda en rolig helg med masse kos og hjemmesysler er snart over. Får aldri sagt det nok, men helgen går altfor fort! Enig? Men slik er det vel når man alltid har mange jern i ilden. Vi har lekt i snøen og lillebror har fått kjøre traktoren sin ute. Stor stas for toåringen det!
Litt kreative sysler har det også vært rom for og arbeidsplassen innerst i gangen begynner å bli ferdig. Kommer nok på bloggen etterhvert. Mangler stort sett bare en etterlengtet hvit Eames stol som om ikke lenger kommer sammen med 3 andre helt fra Kina :) Gleder meg!






Har anskaffet meg en ny "kjempe kopp" fra Indiska, denne gang en sort en. Disse har kommet i flere forskjellige farver tidliger og jeg har en i lys turkis-grønn fra før. Perfekt til teen som inntas nå og da.... er jo ei kaffekjerring til daglig :p 
Den hvite og dekorative kurven som jeg har brukt til blomsterpotte for Orkideen fra min kjære mams, kommer også fra Indiska. Den står nå på arbeidsbordet og skal få fungere som samlingsplass for diverse ting og tang.









Håper du har hatt en superfin helg!

Klem Marie


PS! Tusen tusen takk for alle koselige kommentarer jeg har fått den siste tiden.
Jeg storkoser meg med alle de fine tilbakemeldingene jeg får fra dere som er
innom her på bloggen min. Ikke minst setter jeg også stor pris på alle nye som
har lagt seg til som følgere den siste tiden. Veldig givende og motiverende!!




fredag 3. februar 2012

Orange ♥





Hva er vel livet uten farver? Selv om jeg foretrekker et nøytralt "grunnlag" både i interiør og mote, er alltid lysten der til å krydre med farver. 
Med en nøytral base som ofte går igjen i hvitt, sort, grått og naturfarver kan man lett bytte på forskjellige farver på tilbehøret. Jeg har tatt med meg høsten inn i vinterhalvåret med knæsj orange. Veske fra HM og skjerf fra Lindex.








Deilige fredagen nytes!!
Håper du gjør det samme :)

Klem Marie





onsdag 1. februar 2012

Hopelessly in love...




foto: trendenser.se



Jeg vet jeg er langt ifra den eneste i bloggverdenen som har siklet på disse bildene den siste tiden. Og da spesielt på dette gulvet jeg blir helt varm om hjertet av. Helt perfekt er det! Nå har jeg aldri blitt helt bitt av basillen med helt hvite sterile gulv som jo er veldig inn i tiden. 
Samtidig ville jeg aldri fått godkjenning av "sjefen" i huset til å male gulvene heldekkende hvite :p Mannfolk vettu, de bare MÅ se litt tre skinne igjennom. Men på gulv vil jeg selv at treverket skal få skinne litt igjennom, akkurat som på disse bildene.
Jeg kommer nok ikke til få akkurat dette gulvet i mitt eget hus, for tregulv med sprekker er også noe jeg bare kan drømme om å få "sjefen" med på. Har prøvd, men samtidig er jeg veldig enig med han om at det ikke er like praktisk hverken i forhold til slitasje, renhold og smussansamling sammenliknet med parkett og laminat.
Hmmm...selv som en genuin estetiker jeg er må jeg jo innrømme at med en 100 % praktisk anlagt mann i huset, som jo har mange gode argument og poeng, må det ofte noen kompromiss til.





foto: trendenser.se


I anledning at vi skal ha nye gulv i gang og soveromsavdeling er jeg nå derfor på utkikk etter et parkett/laminat gulv som kan "matche" dette drømmegulvet. Om noen av dere der ute har tips eller anbefalinger, setter jeg veldig stor pris på å få høre fra dere :)





Nyyyt dagen i dag!


Klem Marie