torsdag 27. desember 2012

romjuls mys








Romjulen...




...nytes maksimalt etter en vel overstått julekveld.
Det føles godt på kroppen nå at et nytt år er rundt neste hjørne, et nytt år med
store forventninger. Året jeg skal bli mamma til tre. Som jeg gleder meg til
å møte vesle pia en dag utpå nyåret!







Happy Lights snowball lys har laget koselig julestemning her de siste dagene sammen med ei litt pjuskete værbitt furu. Bambus lanternen fra Oi Soi Oi er også en absolutt favoritt for tiden!



  









Ha gode romjulsdager!




mandag 24. desember 2012

siste nellik i mandarinen...








...=julaften




En luke igjen i kalenderen, en nellik igjen i mandarinen. Den hjemmesnekrede adventskalenderen rommer bare den siste pakken i lomme nr. 24. Og ja, for det er jo julaften og 3-åringen har snakket om dagen lenge. "På julaften kommer nissen med gaver til storebror og meg mamma". Begeistringen var heller ikke liten da han tasset inn på stua i morrest og så med store øyne på treet som hadde funnet veien inn. Å drasse med seg ei værbitt furu inn i varmen er i grunnen litt snodig i seg selv, men akk så koselig fordi det er jul.
I dag skal vi kose oss og det håper jeg du vil gjøre også.








En riktig God Jul




søndag 23. desember 2012

Simple xmas wrapping















less is more...




...også når det kommer til julegaveinnpakkning. Om jeg kun tenker estetikk i hvetfall. Nå ser ikke pakkene som legges under juletreet til barna slik ut. De får selfølgelig litt mere farver, nisser osv. Men utrolig gøy å leke seg litt med gaveinnpakkingen og jeg har falt helt for denne rene og naturlige looken. Gråpapir og silkepapir, snøring og hamp. Pakkelappene er super enkle, klippet ut i papp og fått et "stjerne hull" for båndfesting.
Her sniker natten seg sakte frem og det er for alvor på tide å finne sengen før den store dagen. Alle gaver er pakket inn og juletreet på plass i stuen. Minstemann sovnet raskt tidligere på kvelden da han fikk vite at i morgen tidlig når han står opp står et juletre skinnende med lys og venter på han i stuen...så søtt















Julegave til mor...de skjønneste marokkanske tøfler. Julenissen finn.no som
har vært og luftet gavesekken sin igjen :p






En riktig God Jul fra meg til deg :)
 


"lille julaften"






 dagen før dagen...




...lille julaften og vi har en helt nydelig vintermorgen her. Himmelklart, snøkrystaller og et fantastisk gyllent skjær som hviler over åskammene fra vintersola har laget den magiske julestemningen mens jeg og lillegutt har koset oss foran julebarnetv :) Rett og slett en magisk morgen! I dag blir det julegaveinnpakking og pynting av juletre.
Litt jul har klart å snike seg inn på arbeidsbordet i gangen også. Har rammet inn et nydelig "juleprint" jeg fant på nett som jeg bare måtte "låne" :p Skulle gjerne visst hvor originalprint kan kjøpes!




...de søte små jultreene i drivved fra Moolo har blitt en gjenganger her i år :)






lørdag 22. desember 2012

"juletre i drivved"









 snart...



...kan ungene i huset våkne opp til julaften, julesokk med gaver og godis i, pyntet juletre i stua, juledisney på tv`n og store forventniger til julekvelden. Tror mamman gleder seg like mye, hihi.
Det hjemmesnekrede "juletreet" av gamle rester av lerka fra verandaplattingen vår lager koslig julestemning med lys i stua. Jammen ble det ferdig til jul og ikke endte jeg bare opp med ei skjærefjøl heller, som i sangen :p

 








Ønsker alle ei riktig så fin 4.adventshelg!!!




tirsdag 18. desember 2012








Nyter de siste dagene av denne adventstiden!
Vet ikke helt hvor den ble av, men som alltid blir det jo selvsagt jul uansett hvor mye man rekker over av de planlagte julegjøremålene eller ikke. Jeg har iallefall lært meg en ting og det er å ikke stresse selv om tiden ikke strekker til til alt man så for seg på forhånd! 

Jeg fikk endelig tak i et Skappelgenseren kit da de ble lagt ut for salg igjen på Skappelgenseren.no. Så nå hiver jeg også meg på genserhiten som halve Norge allerede har. Blir nok en favoritt for meg også, da jeg elsker store romslige gensre!







Julekransen av grener henger på kjøkkenveggen. Kjempe fin fra Moolo, en flott nettbutikk jeg igjen må anbefale! Zinkhus fra Walter & Co er på plass på kjøkkenhylla. Like fine til jul hvert år de!
 









søndag 16. desember 2012

Adventstid♥





3.advent



Huj som det går. Kun en uke igjen til lillejulaften, *glede*
Sviblene er på plass! Både lukten og synet av svibel er jul for meg. De hører 
virkelig julen til og er noe av det jeg husker godt fra min barndoms jul.
Den tradisjonen måtte bare bli tatt med videre!
3.søndag i advent har vært fylt med tur i skogen, pepperkakebaking,
julesanger, andre julesyssler og i hele tatt masse hjemmekos.












lørdag 15. desember 2012

i`m dreaming of...









 ... a simple x-mas



Og en hvit jul naturligvis. Liker godt den enkle julen uten for mye smånisser og krimskrams, selv om det er rød
jul med masse nisser som er en stor del av de gode barndomsminnene. Jeg pynter riktig nok en god del til jul,
men prøver å holde meg litt moderat. I tillegg er det lyse og nøytrale farver som gjelder og sammen med naturmaterialer gir det i seg selv et rent og enkelt uttrykk♥ Less is more, men ikke alltid like enkelt å utføre.

Jeg kunne dynget ned dette nydelige gamle treskapet med julepynt, men et lite juletre i drivved og et hjerte av bjeller gjør jobben også. Nå er jo dette skapet pynt i seg selv. Et skap som har reist helt fra København og hjem i stua vår nå i høst. Helt tilfeldig kom jeg over det på en dansk utgave av finn.no. Egentlig håpet jeg på
å finne et likende skap på andre siden av svenskegrensa, slik at jeg kunne tatt kjøreturen selv. At skapet stod i København gjorde det straks litt mere vrient ifh til frakt. Skapet skulle jeg uansett ha! Har jo sett for meg et nesten makent i flere år og når det plutselig dukket opp ble det ingen hindring at det befant seg på den andre siden av Skagerrak, hehe. En del research etter transportselskap resulterte i en del tilbud på frakt og til slutt dukket det opp et overkommelig et. Prisen var ikke svimlende, men heller ikke billig. Tatt i betraktning hva jeg ville måtte ha betalt for et liknende skap i Norge ble det ikke noe å si på. Og om jeg noen gang ville funnet et slikt skap til salgs her til lands er vel også lite sannsynlig. Angrer iallefall ikke et sekund på at jeg tok meg bryet på å dette klenodiumet hjem.








Ei himla fin pute i ren hvit lin fra "Soul of Hilma" og Bolina har funnet veien hit. Den like fine flettede kurven i bambus og juletreene i drivved er fra Moolo. En veldig bra nettbutikk jeg kom over for en liten stund siden
og som det er vel verdt å skryte av både på utvalg og god service. Anbefales virkelig et besøk her!!!







 







 Ha en god 3.advents helg!



lørdag 8. desember 2012

2.advent






 the magic moments...





...returns, returns from my sweet christmas childhood these days and they make the most incredible mood for the soul. What a clishe may many think but still real life and so wonderful to feel this way. Do you recognise?

Akkurat nå er jeg glad for at jeg evner å ta vare på disse barndomsfølelsene og gode minnene for advent og juletid, at jeg setter pris på vinterårstiden og de fine stemningsøyeblikkene den bringer med seg spesielt nå i denne tiden frem til jul og nyttår. Å kunne glede seg over adventskalender med barna, å høre en nydelig juesang som bringer de fine minnene, å kunne tenne adventslyset og reise tilbake i tid. Å minnes diskusjonene når juletreet skulle pyntes før jul med et smil. Jeg gleder meg til juletegnefilmene, til rykende pinnekjøtt på julebordet, til nissen som banker på døren og har tatt en akevitt for mye, til pakkeåpning rundt juletreet med barna og få være litt barn igjen selv. Jeg gleder meg til jul! Jeg er takknemlig men jeg tar det ikke for gitt, for ikke alle har det slik dessverre på godt eller vondt.
Jeg skulle ønske jeg var flinkere til å sette ord på den spesielle stemningen og nostalgien jeg føler akkurat nå i førjulstiden. Det kjennes iallefall unikt! Og jeg er glad for at jeg ikke er tom på dette og ikke bare har det slik som mannen her i huset akkuat nå...som ergrer seg over mørke og kulde og kun lengter til sommer allerede, hehe. Det er lenge til sommer svarer jeg ;) Istedet føler jeg den gode stemningen, ser alle lysene og snøkrystallene som glitrer i vintersolen og tenker det er nok fordi jeg har en mere kunstner sjel, en annen innlevelse og setter mere pris på tradisjoner og det estetiske. Men er det også fordi dette med julestemning
og følelser til julen ligger lettest hos oss damer enn hos våre menn? Hos oss og barna. 


 

Trestjerner på snor fra Wallas Verden, papirjulestjerne(over) fra Stoff og Stil.


  

Julen sniker seg inn litt etter litt her også. Selv om den gode gamle tradisjons julen for meg har mye rødt, ender jeg ofte med en lys og hvit jul i mitt eget hjem. I år med et mere utpreget innslag av naturmaterialer. Jeg er i grunnen et tradisjonsmenneske samtidig som jeg liker å skape mine egne og nye tradisjoner, hånd i hånd med de jeg tar med meg fra min egen barndom.
Vi opplevde en nydelig vinterdag i 10 minus grader her i går. Snøkrystallene glitret om kapp i den magiske vintersola. Lyset og farvene...så vakkert! Og det ser ut til at 2.søndag i advent skal bli like fin :)








 Håper du vil nyte 2. søndag i advent du også!