mandag 28. november 2011

1.advent & første snø












Så var den plutselig her igjen og det på selveste 1. søndag i advent. Det ble julestemning både for liten og stor, aking, barnelatter og adventslys. Det er alltid noe spessielt med det første snøfallet etter at høsten har tatt sin avskjed. Gleder meg over at vinter er på vei!
Årets adventsstake er av den enkle sorten. Reinslav fra Plantasjen og hvite kubbelys i trefatet fra Cornelias Hus i Trondheim. Nå gjelder det å hive seg rundt med adventskalender så det er klart for to nysgjerrige brødre den 1.desember.












Lyslykter fra Hubsch. En interiør leverandør jeg virkelig har fått øynene opp for! Lyktene fikk jeg fra fineste Frk. Wickstrøm og blir nok flittig brukt nå i adventstiden.










Håper helgen din var fin!
Klem Marie






fredag 25. november 2011

soon is winter and autumn gone






Jammen var høsten snart forbi ingjen. En av de fineste på lenge i mine øyne ihvertfall. Vi har hatt mange nydelige høstdager og ikke minst har det vært en mild og fargerik høst. Jeg er veldig glad i høsten og like så i vinteren som nå snart står for tur.
Selv om ikke tiden strakk til for alle høstøyeblikkene jeg hadde et ønske om å knipse, ble det da noen å minmre tilbake med.












Det er deilig med fredagskveld og helg igjen. Og ikke hvilken som helst helg, men første helg i advent. Tenk at julen er like rundt hjørnet igjen. Føles ikke som lenge siden jeg postet adventsinnlegg for et år siden. Gleder meg til å gjøre det igjen, men adventsstaken er fortsatt ikke helt klar.






En riktig god helg til deg som titter innom!!
Klem Marie




lørdag 19. november 2011

Barnerom






Rommet til lillegutt begynner å ta form. Ikke alt er på plasse enda. Blant annet skal mor sy noen nye puter og få på plass et lite bord med noen sittemøbler rundt. Må bare finne ut først om jeg skal lage selv eller gå til innkjøp av noe som kan pusses opp.
Det tøffe sengetøyet med bjørnen fra By Nord er på plass. En av mine absolutte favoritter! Det får du blant annet tak i hos den fine nettbutikken Hviit.






Det ble litt stilkrasj med denne retrokommoden sammen med det ellers nordiske og rustikke preget. Men rommet er som sagt ikke 100% ferdig enda, så får jeg se om jeg finner en god helhetlig løsning til slutt. 
Mere farver vil i alle fall få komme inn etterhvert for å gi en større helhet. Oransje og gul skal være en rød tråd sammen med naturelementer og rustikke detaljer.
Det sjarmerende gamle trepusslespillet var jeg så heldig å komme over på en av mine mange Fretex besøk. Passer perfekt for den lille nysgjerrige krabaten vår.














Den hjemmesnekrede hylla var et møysommelig prosjekt denne høsten og resultatet ble jeg veldig fornøyd med. Du kan lese mere om det her.










Her nytes helg og en rolig lørdagskveld. I morgen blir det mere familiekos og en liten fotoshoot.
Det har vært litt dvaletid her på bloggen den siste tiden, men nå nærmer julen seg med stormskritt og jeg håper på å få dele litt fra adventstiden min med dere her.


Håper du har en skjønn lørdagskveld!

Klem Marie




torsdag 10. november 2011

Litt ymse...




...fra meg i dag. 
De siste dagene av denne herlige årstiden nytes! Om høsten er det godt å kunne unne seg litt nytt i deilig og varm strikk.  Denne sesongen har både farver og former truffet meg rett hjem. 
Og spessielt har HM imponert meg med både gensre, tunika og cardigan i duse beige og pudder nyanser. Ikke lett å motstå når man først har forelsket seg :)



Jeg liker en enkel tidløs stil i interiøret, med akkurat passe blanding av det gamle og moderne. Ingen tvil om at dette er en livsstil som innebærer en stadig endring og jakt etter sin egen personlige og unike stil.
Akkurat nå er spessielt spisestua dominert av gamle møbler jeg selv har pusset opp. Der vil jeg ha en endring og det første innslaget blir forhåpentligvis etterhvert Eames. Har lenge ønsket meg disse og nå har jeg fått muligheten til å kjøpe noen rett fra Kina til en brøk del av prisen her hjemme.




Håper kvelden din er fin!

HØSTKOS





tirsdag 8. november 2011

DIY sofaen...







Etter et mindre vellykket forsøk på å farve møbelstoff for å trekke opp DIY-sofaen jeg holder på å ferdigstille, har nå valget falt på et lyst stoff i skinnimitasjon fra Stoff & Stil. Nå venter timer foran symaskinen og forhåpentligvis står sofaen ferdig innen julen er her.
Når jeg først er så dristig og går for et så lyst sofatrekk med en 1 1/2-åring i huset, vil det være en fordel å lett kunne vaske av flekker som garantert vil komme. Med "skai-stoff" blir denne jobben lettere.












Bloggen er dessverre ikke det som får mest prioritet for tiden. Blant annet har mye av min tid og energi gått med til å finne ny arbeidsplass denne høsten. Og på fredag fikk jeg endelig napp på en stilling innen personal og rekruttering, som jeg tror vil komme til å passe meg veldig godt.
Endelig får jeg muligheten til nye utfordringer og relevante arbeidsoppgaver som kan gi meg den personlige veksten jeg ønsker i en jobbsituasjon. Gleder meg til å ta fatt på en ny arbeidshverdag sammen med nye kjekke kolleger!

Samtidig har jeg lyst til å takke så mye for all den utrolig fine tilbakemeldingen jeg har fått på bildene jeg har lagt ut i de siste innleggene mine! Dere er så rause mot meg og det varmer så mye. Ikke minst gir det meg masse masse ny inspirasjon og motivasjon til å ta enda flere og bedre bilder!! Tusen tusen takk!!!




Håper du har en super fin tirsdagskveld!
Klem Marie




søndag 6. november 2011

I en eng av vissne kvaster



Jeg synes høsten virkelig er tiden for fotografering. Lyset er fantastisk, farvene og naturen like så. De vissne restene av sommerens blomster tar seg vel så ut, og nesten enda bedre i mine øyne. 
Jeg liker følelsen jeg får av mystikk og drømmer og det er akkurat det min fotoverden handler om...bilder av fantasier og drømmer. Jeg ser bilder hvor enn jeg går, ideene tar aldri slutt og de skrives nå kontinuerlig ned i den lille foto-ide boka mi.

Nå trenger jeg bare tid, tid og atter mere tid til å realisere alle fotoideene. Men neste fotoshoot blir nok ikke like romantisk som fra denne jeg viser her! Jeg kjenner nemlig behovet for å bevege meg over til en annen stil.







lørdag 5. november 2011

10 years & a "big" boy



photo: Maruska


Store-lille gutten min fyller år i dag. Tenk, 10 år har gått siden min fineste Adam kom til verden. Det føles både veldig lenge siden, men samtidig som om det var i går jeg lå på sykehuset som ung, uerfaren og førstegangsfødende.

Livet er både herlig og underlig, på godt og på vondt. Vi vokser opp, modnes og flyter igjennom det på våre opplevelser og erfaringer. Og dagene går, årene går og vi spør oss selv så ofte hvor de ble av? Det samme gjør jeg i dag, samtidig som en sterk og lykkelig visshet minner meg på at de fine minnene og øyeblikkene med den "lille" gutten min alltid vil følge meg videre. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen av historien om meg og mine.




photo: Maruska






photo: Maruska




photo: Maruska

Adamsito som jeg ofte kaller denne lille-store karen, fortjener så mange komplimenter. Skoleflink, god med fotballen og ikke minst er han den mest omtenksomme og snilleste storebror til sin lillebror.
Og mamma kunne ikke hatt en kjekkere modell, bortsett fra at tolmodigheten foran kamera kan bli satt på prøve når mamsen blir for ivrig bak kamera ;)





photo: Maruska




photo: Maruska




photo: Maruska



Det finnes så urtolig mye fint av digitalt design ute på nettet og rammer/border rundt bildene ser ut til å være ekstra hot for tiden. Jeg har blant annet handlet en del "brushes" og effekter for Photoshop på Design House Digital. Rammene i dette innlegget lastet jeg ned helt gratis her :)




Nyt helgen!
Klem Marie