fredag 30. september 2011

Loppetid






Endelig fredagskveld etter en hektisk uke! Men det ser jammen ut som at helgen blir like hektisk. Men det er helt greit for en som liker å ha mange jern i ilden. Fotoshoot, loppisbesøk og flere andre avtaler står på programmet. Forhåpentligvis får jeg også tid til å svinge beisekosten over den tidligere omtalte hjemmesnekrede "eplekasse hyllen" som nå er ferdig.

Det er tydeligvis loppetid i byen og omegn og sist helg fant jeg to fine vaser, en stol og en skjønn hvit hvit lysestake ++. Har lenge håpet på å komme over en liknende lysestake og sist lørdag stod den plutselig der. Holder du til i Trondheimsområdet finner du en fin oversikt over loppiser på Roteloftet.




GOD HELG!
Klem Marie




Glasslykter





Titter innom på morgenkvisten for å ønske alle en super "beste dagen i uka"! På det gamle spisebordet mitt står nå disse fine glasslyktene og lager høststemning i heimen. Enkelt og dekorativt. Med fredagsfølelsen og frokostkaffen i tillegg kan det ikke bli mye bedre :)





En riktig god fredag til deg!
Klem Marie





tirsdag 27. september 2011

Vitrineskap






Vitrineskapet er nok det møbeloppussingsprosjektet som har tatt meg mest tid! Mange små glassvindu som måtte maskeres og hele fire strøk hvitmaling ligger bak slik det står i dag. Men det har det vært vel verdt. Det gamle mørke brune skapet jeg fornøyd dro med meg hjem som 20-åring, var en gang butikkinventar i en nedlagt interiørforretning. 

Nå er det fyldt til randen av mine fineste glass, vaser og ikke mist fine Tine k. De mønstrete skålene og stripete krusene kunne ikke vært mere perfekt for meg. Som alltid svært fasinert av Marokko, hvor jeg til nå har vært to ganger, faller det ikke bort at denne danske designeren treffer meg rett i hjerterota. Med sine orientalske uttrykk og nøytrale farver blir Tine k. uten tvil mitt førstevalg.







Den skjønneste lykta under var jeg så heldig å komme over hos "Rosa" i Stavern da jeg besøkte en vennine der i sommer. Begge elefantene er fra Kremmerhuset.





Håper du får en fantastisk høstdag!
Klem Marie




mandag 26. september 2011

B.L.A.C.K details







Høst ute, høst inne og på kjøkkenet. Høsten er frisk og herlig! Nyter fortsatt fine høstdager og de nydelige høstfarvene som har kommet. Må skynde meg ut med kameraet før regnet tar de bort og snøen plutselig er her.
Helgen har vært fylt med trivsel og kos. Jeg har til og med fått svingt hammeren en hel del, og resultatet er en nesten fedig "eplekasse"-hylle til lillebrors rom som også skal få en omgang med beisekosten.



Lyng, naturmaterialer og sorte kontraster skaper høststemningen på kjøkkenet også. Den gamle keramikkrukken med tresleiver har jeg spraylakkert i sort. Den andre i lys grå er fra Tine K. home og treplaten bak skal bli en magnettavle.




Ønsker deg som er innom en god ukestart!
Klem Marie





lørdag 24. september 2011

Lørdagskos





Jeg og mine er veldig glad i hjemmelaget pizza på lørdagskvelden. Men av og til er mor så sliten og orker ikke tanken på den pizzadeigen (akkurat som i reklamen, hehe). Da synes jeg pitabrød er kjekke å ha i skuffen og rett som det er står "hjemmelaget" minipizza klare til steking. Sikkert mange som har denne varianten på lur :)

Jeg slenger på en dash med hakkede tomater, stekt og krydret kjøttdeig og de grønnsakene jeg har for hånden på pitabrødet. Topper det hele med ost, oregano og div krydder! Og vips, ferdig! Og så smaker det nesten like godt som 100% hjemmelaget :)



Nyt lørdagskvelden kjære lesere!
Klem Marie

  


torsdag 22. september 2011

Blomkål- og avokadosalat...

og fiskekaker på utradisjonelt vis





Jeg er en av dem som liker å prøve nye veier og bryte med tradisjoner i matveien. Selv om jeg også liker god gammeldags norsk husmannskost er det spennende å prøve nye kombinasjoner.

Som til middag her en dag bød mor på fiskekaker servert med couscous, blomkål- og avokadosalat toppet med tzatziki. Det smakte slettes ikke så verst og det var ingen som etterspurte de kokte potetene, gulrøttene og hvitsausen ;) Prøv selv og se!








Håper du nyter en fin høstkveld!
Klem Marie




onsdag 21. september 2011

Vissne kvaster...

og litt rekved







Ingen høststemning inne for meg uten å ta med litt av naturen inn. Det har vært en tradisjon i flere år å plukke med vissne kvaster inn om høsten til pynt. Og på bordet har rekved fjøla jeg fant i fjæra i sommer fått sin tiltenkte plass sammen med den selvskrevne lyngen og telysholderene. Hev meg impulsivt med på en stillebens utfordring inne hos fine Lidyll med disse bildene. Ta en titt selv her.





Her hjemme er jeg i full gang med prosjekt hjemmesnekret sofabord og "eplekasser", mens å sy trekk til DIY-sofaen min står litt på stedet hvil. Men det skal bli sakte men sikkert utover disse mørke og kalde høstdager. Har i alle fall en plan om å bli ferdig med både gutterom og stue-sofa prosjekter før julenissen banker på døra i år.






Håper dere har en fiiin høstkveld!
Klem Marie




tirsdag 20. september 2011

Noen små bruktfunn






De fleste bruktkuppene mine gjør jeg som regel på Fretex eller "Tante Isabell" som er en av Trondheims få brukthandlere. Som dette retroinspirerte fatet for eksempel. Selv om loppisene her i byen ikke er så veldig mye å skryte av, hender det seg jeg kan finne noe å ta med hjem. Denne søte lille koppen var det eneste jeg fant på helgens loppemarkedbesøk. Men så kan det også nevnes at jeg heller ikke er en av de mest desperate med tålmodighet til å stå i kø en time før dørene åpnes. Skulle gjerne tatt turen til hovedstaden eller Sverige snart og tatt en skikkelig loppisrunde der :)





Disse nette små vasene jeg fant på Frelsesarmeen, vil nok få noen runder med spraymaling etterhvert. Har bare et luksusproblem med å bestemme meg for farve først. Så får jeg satse på at neste loppisbesøk byr på både retrovaser, hvite porselens fugler, messing lamper og andre fine bruktfunn.






Ha en riktig så fin tirsdag dere!
Klem Marie




mandag 19. september 2011

I ♥ autumn










I`m enjoying autumn these days. Every sign, every color, every smell of nature preparing for an other white and cold winter. I love the seasons, summer as autumn, winter as spring!


Have youreself a great monday and start of a new week :)

Hugs Marie





fredag 16. september 2011

Friday inspiration - H&M autumn favourites






Har falt for flere av nyhetene i høstkolleksjonen til H&M Home. Natur, pels, strikk og dyreprint går rett hjem til meg denne høsten. Alt du ser over går ihvertfall inn må ønskelista mi :) Rådyrputen til hele 79,50,- syns jeg er et godt alternativ til liknende fra de store interiørdesignerne, bare til en brøkdel av prisen.


Ønsker deg som titter innom en super fredags kveld og
God Helg!!

Klem Maire





torsdag 15. september 2011

Entre





Et lite innslag fra gangen vår som veldig sjelden ser så ryddig ut som på disse bildene :p Alt for fotoseansene! For anledningen stylet med masse deilig høststrikk. Den hjemmesnekrede benken min er ikke lenger i beiset utgave som her. Den ble fort slitt i farven etter den harde bruken i gangen og i og med at den med et nytt strøk drivved beis ville blitt mye mørkere, valgte jeg å male den om da maling er mere slitesterkt.






Tubeskjerf fra Vero Moda og en favoritt jeg måtte ha i flere farver!
Lykten er kjøpt på Clas Ohlson for en god stud siden.



Jeg er veldig glad i kurver som oppbevaring og i gangen finnes det mange av dem. Disse kurvene er fra Kremmerhuset og Tine K. Home. Hattehyllen er laget av ubehandlet hylleplate/hylleknekter fra Biltema som jeg har malt hvitt og knagger fra Obs Bygg.





En fin høstkveld til deg!
Klem Marie






onsdag 14. september 2011

Sniiiktitt... gutterom






Deler noen av ideene mine til gutterommet som er under innredning. Tidlig i vår fant jeg litt drivved i fjæra som jeg har noen planer for. En lang smal planke (kappet i tre like lange lengder) skal bli til en hylle på rommet til lillebror. Den lille rustikke postkassen fra BRUKA DESIGN skal også få komme opp på veggen etterhvert.








Gulvet ble jeg veldig fornøyd med til slutt. Under gammel gushbrun lenoleum skjulte det seg et mye finere tregulv som først fikk en omgang med slipemaskinen og spikerhullene ble tettet igjen med formtre (natur). Deretter påførte jeg et strøk med Jotuns Lady Interiørbeis i "drivved" før tre strøk med "Gulvmatt" ble lagt, en så og si usynlig lakk fra Trestjerner som er en veldig god investering mot slitasje av tregulvet.




Det super-flotte sengetøyet med bamsefar på fra den fine danske produsenten By Nord er på vei fra nettbutikken Loving. Det skal få flytte rett opp i senga til lillebror. Så får vi bare håpe han ikke synes det blir for skummelt å sove med bamsefar. Noen nye syprosjekter til gutterommet er også under planlegging og oransje står i fokus. De brune og oransje elefantene kommer selfølgelig fra Stoff & Stil.



Det er veldig koselig å se at mange av dere har funnet frem til den "nye" bloggen og jeg må takke mange mange ganger for alle fine kommentarer dere legger igjen. De settes alle stor pris på!!!


Fin høstkveld til deg som titter forbi!
Klem Marie





tirsdag 13. september 2011

Liten tass i pysjamas






Mimrer nok en gang litt tilbake til varme sommerdager. Lillebror elsker å leke og romstere i sofakroken på terassen. Her iført en deilig blå pysjamas fra Kappahl koser han seg med legoklossene i kveldssola før leggetid. Søtnosen til mamma han.






Håper dere har hatt en riktig god ukestart!
Klem Marie




mandag 12. september 2011

Say it with words on a mug





Søte små ord på kule kopper er det jeg tenkter når jeg ser den flotte hvite porselensserien til Keith Brymer Jones. Selv har jeg investert i et par kopper nå som høstsesongen står for tur. Ikke er de bare fine å hvile øynene på men veldig gode å drikke av også. Og hva er vel bedre enn en god varm kopp med noe godt å holde i, når du sitter i sofakroken foran peisen en kald og stormfull høstkveld.





Ny uke med nye muligheter. Noen muligheter mister man, mens noen nye kommer nok til gjengjeld. Ønsker dere en flott ny høst uke!! Nyt den fargerike tiden fremover, kanskje med en Keith Brymer kopp i hånden ;)


Klem Marie