torsdag 28. april 2011

W.E L.O.V.E S.P.R.I.N.G






Håper dere nyter våren for tiden :) Det gjør jeg med fulle drag. Utrolig herlig å følge med på hvordan naturen våkner til liv igjen. Rene eksplosjonen og det kan nesten føles at det vokser og gror. Plutselig hadde både hvitveis og blåveis spruttet opp her i skråningen hvor vi bor og bjørka begynner å bli grønn og fin. Litt forfriskninger i interiøret hører våren til. Søte turkise vaser fra Søstrene Grene kan godt gjøre den jobben. Søstrene Grene har forøvrig et veldig godt utvalg av små vaser til markblomstene dine akkurat nå :) Mange fine farver og fasonger! På bloggen til May Britt kan du se flere bilder av hva som finnes i butikken akkurat nå.





Skapet i bakgrunnen fikk seg til slutt et strøk med lys grå maling fra "Pure & Original". Farven jeg valgte heter Fresco VSC Evening Shadow som er en nydelig lys grå nyanse. Har rost denne malingen til skyene før og spesielt den herlige matte finishen den gir. Akkurat nå har "Chez Nous" i Trondheim avviklingssalg og du kan få kjøpt denne malingen med hele 60% avslag. Veldig synd at de skal legge ned, men samtidig er det gledelig at interiør favoritten Riviera Maisom skal åpne ny butikk i samme lokaler :)





Ønsker dere alle en herlig vårdag!!!

Klem Marie



tirsdag 26. april 2011

My top model

   

   


Deler noen flere av bildene jeg tok av denne nydelige dama for litt siden. Har lekt meg litt i Photoshop med forskjellige filter, farvetoner og "actions". Begynner nå virkelig å forstå at dette programmet har "ingen" begrensninger når det kommer til bilderedigering. Så mange muligheter og jeg har bare så vidt begynt på første kapittel.










Liker veldig godt når bildene får en vintage "look" over seg. Her har jeg prøvd ut diverse "sepia" actions. Bruker også mye funksjoner som Brightness/Contrast, Exposure, Vibrance og Color Balance når jeg redigerer bildene mine.




Håper dere har hatt ei fin start på uka. Her blei det hjemmedag på meg i dag med en pjusk liten gutt med øyekatarr. Men i morgen prøver vi oss på barnehagen og jobb igjen. Snart mai måned for dør og det begynner å bli deilig grønt ute :) Hui som tiden flyr!


Klem Marie

 

søndag 24. april 2011






Så var noen herlige påskedager på fjellet over. Blei ikke mye skigåinga da snøforholdene ikke var det store å skryte av. Men fikk noen fine vårdager til fjells likevel. Deilig med vårstemning og lange dager med mye sol. Og enda deiligere var det å komme hjem til grønne skudd på trær og busker :) Nå skal vi nyte siste rest av påskefri her hjemme med våronn og vindusvask i morgen, hehe. Deler noen påskebilder jeg ikke rakk å poste før vi dro på hytta uten internettilgang. Påskekyllingen og påskeegget som lillebror malte i barnehagen henger fortsatt og pryder veggen i gangen. Alltid så koselig med det småtassene lager selv :)



Pynter ikke så stort til påske her i gården, men noen egg og litt gult er alltid koselig :) Enkel dekorasjon som litt kvist og egg i en keramikkskål fra Ikea gjør sitt for litt påskestemning.







Jeg er langt fra noen strikkerske, men akkurat nå ligger utrolig nok to strikkepinner i bambus med ca 40 masker gult garn og venter på å strikke en pute. Strikketøyet er i utgangspunktet ment som props til en fotoide jeg tenker å gjøre ved neste fotoshoot :p Men så fikk jeg samtidig en ide om å lage en liten pute av det. For å strikke to stykker rett på rett uten at det går utover tålmodighetnen burde selv jeg klare, hehe.





Håper dere har hatt en strålende påske så langt!!
Ha en fin 2.påskedag alle sammen!


Stor klem Marie :)



mandag 18. april 2011

Fotoshoot med "Tingeling"







For en liten stund tilbake var jeg så heldig å få med meg vakre vakre Ingelinn, Tingeling som vi også kaller denne søte snuppa, på fotoshoot i mitt hjemme-
snekrede "fotostudio" ;) Her er en liten smakebit av resultatet. Fortsettelse følger nok ;) Jeg er simpelthen frelst av portrettfotografering i naturlig lys og er stadig på jakt etter det perfekte fotolyset bak mine persienner og lett gjennomskinnelige hvite gardiner. Ved et vindu uten noe som helst form for skjerming synes jeg lyset fort blir for skarpt og intenst. Jeg liker å fange det myke naturlige dagslyset og da hjelper det med tynne og lette bomullsgardiner.




Det ble mange fine bilder av Tingeling i forskjellige antrekk. Ikke rart det så fotogen som hun er. Her i en nydelig fotsi sommerkjole og fjær-øredobber fra H&M. Tanken er å ta mest mulig portretter av både barn og voksne for å jobbe meg opp en personlig mappe med bilder, som forhåpentligvis kan føre meg til noe mer en dag. Det er jo lov å drømme, hehe. Både gravid- og nyfødtfotografering er også områder jeg ønsker å bevege meg inn på etterhvert. Jeg trenger bare et lite nurk
i en kurv fyldt med puter og pledd :)















I morgen er det siste dag på jobb før påskefri og jammen skal det bli godt!! Til slutt vil jeg gjerne takke for alle fine kommentarer på "nygulvet" og retrokommoden i innlegget under!! Det er veldig gøy med så mage koselige tilbakemeldinger.


Fortsatt fin uke til alle mine lesere og bloggiser!

Klem Marie




søndag 17. april 2011

PROSJEKT: GULV & RETROKOMMODE

...og en liten nysgjerrig tass




Da er vi endelig ferdige med sliping, beising og lakkering av parketten på stua. Jeg ble super super fornøyd med resultatet. I dag har jeg malt listverk hvitt og i kveld flytter vi inn igjen på stua. Det samme gjør retrokommoden min som etter mye skal - skal ikke, har fått seg en makeover. Den ble ikke sort som jeg hadde tenkt først, men beige og hvit.



Slik så eikeparketten ut før parkettsliperen var her. Jeg er ikke så veldig glad i den naturlige mørke/gule farven som eika har. Men med to strøk hvitkalket oljebeis har gulbrunt blitt til delikat og herlig lys lys beige. Jeg vurderte først å bruke Lady sin vannbaserte interiør beis, men på grunn av kort tørketid ble den vanskeligere å jobbe med uten å få synlige penselstopp og ujevnheter på så store flater som stuegulvet. Jeg brukte derfor "Mester oljebeis" i Base: C-BASE og Resept: HT144. På første strøket jobbet jeg beisen godt ned i gulvet med en bred pensel og var veldig nøye med den siste utstrykingen for å unngå penselstopp. Utrolig mye lettere enn med vannbasert beis. Andre strøket jevnet ut ujevnheter etter førstestrøket. Jeg brukte pensel for å påføre beisen og deretter filler av gamle hvite t-skjorter til å jobbe den inn i treverket og stryke ut overflødig beis. Det hele ble toppet med to strøk matt lakk som parkettsliperen la for oss.




Til retrokommoden har jeg brukt maling fra "Pure & Original". Den beige farven heter Fresco VSC Belgian Bisc og hvitfarven er rett og slett bare hvit grunning (wall prim). Det jeg liker så godt med denne malingen er den ultra matte finishen den gir. Den gir nesten en følelse av mur og betong.







På onsdag er det endelig påskeferie for min del også. Da drar vi til fjells for å slappe av, gå på ski, spise påskeegg og forhåpentligvis slikke masse deilig påskesol :) Jeg er vant til påske på fjellet fra barndommen, men skulle gjerne nytet våren ved sjøen også. Men i år blir det da altså påske på hytta til mine foreldre :) Og jeg gleder meg masse!


Håper dere har en herlig Palmesøndag!!!

Klem Marie


søndag 10. april 2011

Pimp my wagon




Denne lille vognen liker minstemann her i huset veldig godt å kjøre rundt med
og spessielt å fylle den med sko, leker og andre rariteter. Lekevognen som opprinnelig var mørk blå/turkis er fra Ikea og har fått seg et par strøk Lady Interiør maling i en lysere tone.  Synes den er både søt og nostalgisk :) Det lyse-turkise babyteppet fra oldemor er strikket etter mønsteret som heter "havskum". Et nydelig teppe vi liker veldig godt.




Helgen har bokstavelig talt rast forbi. Har tilbrakt det meste av den
på kne, på huk, stående i forskjellige rare stillinger med beisekosten i hånda. Men jammen har det vært verdt slitet, for resultatet ser lovende likt ut det jeg så for meg i utgangspunktet! Ble ferdig med et krevende 2. strøk for et par timer siden og gulvet ser nå lyst og fint ut. Har vært litt av en jobb å beise to strøk på en 60 kvadratmeter stue, spessielt når man vil unngå skjolder og penselstrek. Bilder dukker nok opp her etterhvert.



Håper dere alle har hatt en kjempe fin april-helg!!


Klem Marie

!

onsdag 6. april 2011

Mange prosjekter




Nyter vårens fremmarsj om dagene. Lukta av jord og leire er et sikkert vårtegn for meg. Snøen smeltet fort nå som vi fikk varmegrader og deilig er det! Her i heimen har vi mange prosjekter for tiden. Bad bygges og stua skal få seg en makeover nå til helgen. Får endelig parkettsliperen på besøk igjen og denne gangen skal parketten få seg et strøk med hvitkalket beis før lakken legges. Håper på et lyst og fint resultat :)


God og rimelig akrylmaling fra Søstrene Grene.

Bildene viser en liten sniktitt på et annet mindre prosjekt jeg har på gang på "guttestua". Litt maling, nye stoffer og spraylakk skal få fornye sofakroken litt. Lufter også ideen til et annet prosjekt jeg har bestemt meg for å prøve på i.l.a våren, nemlig å bygge/sy min egen sofa bl.a ved å bruke kontinentalrammer og madrasser fra Ikea. Skal dele med dere når jeg kommer dit :)



Nå skal det fortsettes med å tømme stua til parkettsliperen kommer på fredag. Håper dere har en skjønn onsdagskveld!!

Klem
Maruska


fredag 1. april 2011

Say hello to Maruska

...and an old brown milk bottle ;)





Som kanskje noen har lagt merke til har bloggen fått et helt nytt navn. Grunnen til det er at jeg lenge, ja faktisk helt siden jeg opprettet bloggen for et år siden har vært i tvil om bloggnavnet. Greide aldri å føle meg helt tilfreds med ”Lykken i Livet”, uten at jeg helt vet hvordan jeg skal forklare hvorfor. Derfor har jeg nå hoppet i det og bestemt meg for å omdøpe bloggen min til noe jeg tror vil passe meg bedre. Så hvorfor ”Maruska”? Ikke helt tilfeldig. Mye pga av at min kjære mamma pleide å kalle meg det da jeg var lita. Så navnet har på en måte blitt et koselig barndomsminne jeg har fått en slags tilhørighet til J Maruska er også det russiske kjælenavnet for Maria (som ikke er så langt unna Marie), så det var nok derfor mamma kalte meg det. Maruska fenger meg rett og slett :)
Bloggen vil fortsette å handle om meg og det som inspirerer meg og hovedsaklig med fokus på min store interesse for foto og interiør. Men med ”Maruska” åpner jeg kanskje også for å dele flere tanker og sider ved meg selv etterhvert. Men det lar jeg tiden få vise. Det viktikste med bloggen for meg akkurat nå er å få ha dette fristedet hvor jeg kan skrive og dele hva jeg føler for. Ikke minst å få gi glede og inspirasjon til dere som finner det her inne og bli enda bedre kjent med alle dere fantastiske, kreative, trivelige og herlige bloggdamer der ute J




Vel, nå som valget er tatt og navnebyttet er utført håper jeg dere som har fulgt meg som ”Lykken i Livet" vil fortsette å besøke Maruska også ;p Jeg har valgt å beholde den gamle bloggadressen (inntil videre ihvertfall), da jeg synes det ville vært kjedelig å miste mine tidligere innlegg. Men vil nok ta en skikkelig opp-
ryddning i de gamleste etterhvert.


Gammel brun melkeflaske fra "Tante Isabel" i Trondheim.




Her i Trøndelag hadde vi store mengder snøfall i flere dager, helt til i forgårs da solen endelig tittet frem til stor glede for oss trøndere!! Så nå ser det endelig ut som at våren er på vei hit til oss :) Jeg er veldig glad i vinter også, men jammen kjenner jeg at våren og sommener er sterkt savnet akkurat nå! Gleder meg så utrolig masse til til snart og kunne spasere gjennom ytterdøra i sandaler og sommerbluse ut på den tørre asfalten.




Ranunkler er fantastiske blomster. Veldig vakre og så holder de seg så lenge i motsettning til roser som visner bare etter noen dager her hos meg. Uten tvil en ny favorittblomst sammen med pioner! Her står en ny bukett med røde, gule, hvite og lilla ranunkler i Norgesglass. De vil nok også bli "foreviget" som de på bildene over :)

Ønsker dere alle en skjønn vårhelg!!

Goklem
Marie


I have changed my blogg`s name to "Maruska", which is the nickname my
dear Mama used to call me when I was a little girl. I will still blogg about
interior, photo and a little bit of everything. I hope you`ll keep visiting me :)