torsdag 24. februar 2011

Skal...skal ikke?








Som nevnt tidligere har jeg fått en posjon iver etter å blande inn litt retro i interiøret her hjemme. Det skal denne kommoden hjelpe meg med, men skal det skje i orginal drakt eller tør jeg å male den sort? Siden den ble med hjem fra Fretex for noen uker siden har jeg ikke kommet noe nærmere et svar på det spørsmålet. Nå hører jeg ut som en snobbete interiørdame som har et STOOORT luksusproblem!! :P Mens verdensproblemene raser der ute sitter jeg her i min lille fantasiboble. Sannheten er at i den store sammenheng i hverdagen er ikke interiør, dill og dall så viktig for meg som mange kan få inntrykk av gjennom bloggen. Men det er deilig å ha et fristed som dette for inspirasjon, utspring av sine kreative sider og som sprer så mye glede :)  


Snart helg igjen nå og jeg gleder meg som en unge. Den vil nok bli fyldt med litt kreative sysler og kanskje en fototur :)

GOD HELG TIL DEG!!!

Klem Marie




onsdag 23. februar 2011

Din egen stil


 


Det er deilig å se lyset komme tilbake nå om dagene og den følelsen blir bare bedre og bedre for hvert år som går. En evig runddans mellom årstidene jeg beundrer stort. Bittesmå "vårtegn" har vist seg allerede, som bar asfalt og en stadig mer varmere sol. Vi har hatt et strålende solvær her i Trøndelagen de siste dagene og vi har virkelig fått kjenne på påskestemningen allerede :) Det nytes!!




Her en dag fant jeg frem igjen en bok som har vært i den nokså beskjedne boksamlingen min i flere år nå. Den ble kjøpt gjennom en bokklubb jeg ikke husker navnet på nå og jeg hadde i grunnen glemt at jeg hadde den, eller rettere sagt hvor fin den var. Ikke hadde jeg trodd jeg skulle finne så mye "ny" inspirasjon av å bla i en av mine gamle bøker igjen :) Atlanta Bartlett skaper magi med boken "Din egen stil".








Da jeg fotograferte litt fra boken for å vise her på bloggen, blei jeg litt revet med. Fotografering av en bok kan altså føre til at man knipser utallige bilder av andre ting i samme slengen. Som for eksempel noen nydelige oransje roser i sin beste blomstring og et par nye solbriller fra Indiska. De er for øvrig veldig gode og fine til bare å koste rett over femtilappen.






Nå skal resten av kvelden brukes til avslapping og en liten bloggrunde. Men først vil jeg igjen få takke for alle herlige, fine og gode ord dere der ute legger igjen her på bloggen min. Veldig koslig med nye følgere også. Jeg prøver å besøke så mange som mulig også, men dessverre er det ikke alltid tiden strekker til.


Ønsker alle en herlig kveld!!

Klem
Marie



torsdag 17. februar 2011

I ♥ pillows





Jeg har sagt det før og kommer til å si det gang på gang igjen...I LOVE PILLOWS!! Kan aldri få nok, eller? Ihvertfall er det en genial måte å fornye litt på interiøret!! Kontraster er fint! Sort mot hvitt har alltid vært en av mine favoritter. Denne broderte puten med sorte ornamenter fikk jeg nesten "gratis" på Kid Interiør, kostet bare 50`lappen på salg. Den passer perfekt sammen med den runde bestemorputen i sort velour og den stripete elgputen jeg har sydd selv :) Den strikka puten i off-white med treknapper fra Ikea er også en yndling :p






Til den lyse spisestua har jeg sydd noen puter i sort-hvitt med brede striper. Stoffet er kjøpt på Ikea...til 1/2 pris :p Det kommer nok flere kontraster her etterhvert også. Blant annet har jeg kjøpt en spennende gråmaling fra Pure & Original hos Chez Nous, ment for skapet i bakgrunnen på bildet over. Må bare få tid til å svinge malekosten først ;)




Brunt i interiøret er også fint. Og sammen med hvitt, sort, grått og naturelemnter syns jeg det sklir lett inn. Har også sydd denne puten i brunt/hvitt. Det mønstrete stoffet er fra Stoff og Stil




Ha en skjønn kveld!!

Klem Marie




tirsdag 15. februar 2011

Hjemmesnekret benk


 


Jeg har virkelig fått smaken på hjemmesnekring nå om dagen, noe denne benken er et resultat av. Flere ideer surrer rundt i mitt hode, blant annet en tv-benk til gutterommet. Denne benken har jeg beiset med interiørbeis fra Jotun i farven "Drivved" og på hjul fra Biltema blir den lett å flytte på i gangen der den skal stå. Benken ble laget etter mål for at de tre kurvene som kommer fra Kremmerhuset skulle passe inn. Ble overrasket med disse nydelige oransje rosene da jeg kom hjem fra jobb i går kveld :)




Her i stuen nytes avslapping i sofaen med pc`n på fanget og tv`n i bakgrunnen. Mr. T tegner forslag til badet i tegneprogrammet AutoCAD. Gleder meg til å se resultat! Nå gleder jeg meg også til helgen for da flytter nemlig noen gamle garderobeskap med ståldører og lufteventiler inn. Såkalte "old locker". En makeover med blant annet lakk og maling må nok til før de tas i bruk :)





Nyt tirsdagskvelden dere!!

Klem
Marie




søndag 13. februar 2011




Mammahjertet smeltet fullstendig da dette skjønneste hjertet ventet på meg i hylla i barnehagen nå før helgen. Gjett om en viss mamma ble rørt og gav sin lille et stort nuss på kinnet....MAMMALYKKE



Håper alle dere fantastiske mammaer der ute har hatt en herlig dag!!


Klem
Marie


lørdag 12. februar 2011

3 av mine favoritt blogger



H
er om dagen fikk jeg en veldig koselig kommentar fra en skjønn dame på
Sunnmøre. Elin med den nydelige bloggen "Draumesidene" har valgt min blogg "Lykken i Livet" som en av sine favoritt blogger. Slikt gjør meg både ydmyk og kjempe takknemlig, og spesielt når en av mine egne yndlingsbloggere gir meg denne oppmerksomheten!! Snille snille Elin...tusen hjertelig takk for alle fine ord om meg....

"Marie fann eg i fjor haust. Ho tek dei vakraste bilder. Der er noko sart og vevert over det ho viser. Duse tonar, pastellar... men bilda er så kraftfulle likevel! Ho er kjempeflink med layout, og eg er alltid glad når eg forlet verda hennar. Ho inspirerar meg til å bli ein endå betre fotograf! Interiøret til Marie høyrer heime i ei draumeverd, og i slike likar eg meg som kjent veldig godt! Ser fram til å følgje deg vidare gode Marie!"  Tekst av Elin fra "Draumesidene".
   
One of these days I got a very enjoyable comment from a very lovely lady at Sunnmøre(Norway). Elin with the wonderful blog "Draumesidene" has chosen my blog "Lykken i Livet" as one of her favourite blogs. This make me both humble and grateful, especially when one of my own favourite bloggers gives me this attention!!


 Jeg har mange favoritt blogger, både norske og utenlandske. Noe av det beste med blogging er å kunne få sette seg ned i ro og mak for å besøke alle de fantastiske og inspirerende bloggene der ute. Og ikke minst få muligheten til å bli kjent med personene bak bildene og teksten. Selv om det er vanskelig å velge tre blant mange favoritter, er det likevel noen som har rørt hjertet med det lille ekstra :)
I have many favourite blogs that I follow and it`s not easy to choose tree from all of them ;) But somehow a few of them have touched my heart a bit more than others.



"Hverdagslykke" er en sjarmerende gla-blogg jeg har fulgt en god stund nå. Det jeg liker så utrolig godt med bloggen til Marianne er alle de herlige hverdagsøyeblikkene hun skildrer så godt, alt det flotte håndarbeidet hun lager og viser oss og ikke minst hennes nydelige og inspirerende bilder. Portrettene hun tar er en stor kilde til inspirasjon og likeså er de nydeligste pikekjoler hun selv syr! Det er alltid ekstra koselig å besøke Hverdagslykke-bloggen, når damen bak bloggen har vist seg å være like så skjønn, ekte og ærlig. Det har vært kjempe kos å bli kjent med deg snuppa. Gleder meg til å få møte deg en vakker dag :)

foto: Marianne With Nor, "Hverdagslykke".


"Huseby Living" er en blogg jeg også har fulgt en stund. Hanne Mette har en blogg som alltid gjør meg glad og hennes bruk av farver i interiøret inspirerer meg veldig. Denne fine damen tar de nydeligste bilder av både interiør og hverdagsliv. Hanne Mette er også så flink til å skildre de små hverdagsøyeblikkene og smilet er aldri langt unna når hun beskriver sine små... "skuffer som tømmes, puter som kastes og biler som kjører rundt og over mors lysestaker" ;) Hun har alltid en god tekst på lur.
 
foto: Hanne Mette, "Huseby Living"


Jeg greier ikke la være å nevne min store utenlandske favoritt blogg! I Tyskland, nærmere besemt Bavaria bor den yndige damen bak den utrolig vakre bloggen "Frl. Klein - My daily life". Yvonne er en dyktig interiør stylist, fotograf og kokk noe bloggen hennes bærer tydelig preg av. Jeg kom tilfeldigvis og heldigvis over siden hennes gjennom en annen norsk interiør blogg i fjor høst, og jeg var ikke sen om å legge meg til som følger og rose hennes nydelige bilder opp i skyene!! Etter det har Yvonne nå og da lagt ingen sine spor inne hos meg også, noe jeg finner veldig koselig :) Jeg liker alt ved bloggen hennes og hun har en usedvanelig god sans for foto og interiør!
I also have to choose my truly favourite foreign blogg! In Germany, more exactly in Bavaria lives this lovely lady behind the very beautiful blog "Frl. Klein - My daily life". Yvonne is a talented interior decorator, photographer and cook, which is easy to see from her blog. I accidentally and happily discovered her site througt an other Norwegian interior blog last autumn, and I did not hesitate to follow and to praise her amazing photographies. By that time I also find it very nice to have Yvonne visiting me once in a while :) I like everything about her blog and she`s got an extraordinary gift for photography and interior.

foto: Yvonne B., Frl. Klein - My daily life.



HÅPER DERE TILGIR MEG FOR LÅNET AV BILDER FRA BLOGGENE DERES!
I HOPE YOU FORGIVE ME FOR BORROWING PHOTOS FROM YOUR BLOGS!
 
Jeg håper dere tre tar utfordringen og at dere velger ut deres tre favoritt blogger og deler de med alle oss andre :)
I hope the tree of you will take the challenge and choose your three favourite blogs to share with the rest of us :)



Enjoy your Saturday night!

Kisses
Marie


onsdag 9. februar 2011

B.A.T.H.R.O.O.M





Det skjer ting på baderomsfronten for tiden her i huset. Det vil si mannen har vært arbeidskar og er snart ferdig med grunnarbeidet. Jeg bistår mest på planleggingen av videre innredning og ikke minst flisvalget. Og nå ser det faktisk ut som at valget vil falle på denne nydelige flisen i grå nyanser. Ønsker å oppnå et rent, tidløst og samtidig litt røft uttrykk. Vi satser på baderomsinnredning fra Ikea som jeg har en plan om å få snekkeren til å lage nye fronter til som skal beises med mere drivvedbeis fra Jotun. Som på bildet...en sniktitt på min hjemmesnekrede benk.




Om noen skulle lure, så leveres disse italienske flisene ved navn "Micron" av Norfloor. De kommer i flere forskjellige størrelser og overflater. Vi skal kombinere polert mosaikk på gulv i dusj og børstet 45X45 cm til det øvrige gulvet i en mellomgrå nyanse. Til vegg i dusj sonen og bak WC skal vi ha polert mosaikk i lys grå og 30X60 cm med børstet overflate i samme nyanse til resterende veggflater. Badekaret ser jeg for meg bli støpt inn i betong for å bryte opp med de flislagte overflatene. Det skal jammen bli spennende å se hvor vi ender opp til slutt :)





Har hatt en rolig dag hjemme med lillegutt i dag. Jammen har vi fått erfare at barnehagestart kan bety plutselig utbrudd av sykdom. Nå går det visst vannkopper og vi har allerede vært gjennom runder med spysjuka og øyekatarr. Noen som kjenner seg igjen? Nå skal jeg redigere noen av bildene jeg knipset mens den lille pasienten min sov formiddagsluren sin i dag :)



Ha en skjønn kveld kjære besøkende :)

Klem
Marie




mandag 7. februar 2011

Turkis babystrikk♥




Sjøgrønn/turkis er en herlig farve og ikke tilfeldig har lillegutt fått seg strikkajakke i denne farven. Den dobbeltkneppede jakken med hette er strikket etter mønster i Lanett baby hefte nr. 0914 og er mammas store favoritt :) Garnet som er brukt er Lanett Superwash, farvenr. 6501 (lys sjøgrønn).



Her har kvelden blant annet gått med til beising av hjemmesnekret benk til gangen. Jeg har endelig fått prøve den populære interiørbeisen fra Jotun i farven "drivved" og resulatet ser foreløpig knall bra ut. Er spent på å se det endelige resultatet når den er helt tørket.



Håper dere har hatt en fiiin mandag :)


Klem
Marie




søndag 6. februar 2011

Tolix kopi



foto: Living


Om ikke så altfor lenge er to av disse tøffe stolene forhhåpentligvis på vei hjem til meg :) Det er Living som sender og jeg gleder meg stort til de kommer. Jeg
liker tolix stolene veldig godt, men da lommeboka ikke passer dem for øyeblikket er disse et veldig godt alternativ :) Og for alle trønderes glede er forøvrig Living i ferd med å etablere sitt første varehus her i Trondheim til høsten. Gjett om vi gleder oss!!! Me like

Ha en nydelig søndag!!

Klem
Marie


fredag 4. februar 2011

Retrofredag


Overrasket meg selv her om dagen da jeg dro med meg hjem dette sennepsgule hekla stykket. Det hadde nok ikke skjedd for et halvår siden, hehe forandring fryder det. Skjer tydeligvis interiørrevolusjon i hodet mitt for tiden :p Retrostilen har alltid fasinert meg, men har til nå ikke helt turt å la den slippe til her hjemme. Og jammen fikk jeg ikke tak i en liten nusselig retro kommode på Fretex her om dagen også. Den gule skålen jeg har lånt med hjem for produktfotografering for Søstrene Grene, skled rett inn på duk og kommode.




Hmmmm, hvordan og hvor skal jeg få blandet inn dette retrotilskuddet i det øvrige interiøret og i MIN stil som jeg leter etter nå om dagen. Det får vel bare tiden vise. Jeg tror nok aldri jeg vil velge en ren retrostil, men på en eller annen naturlig måte har jeg lyst til å blande inn litt av det eller rett og slett innrede et av rommene i huset i retro. Vi får se, det blir nok uansett en dryyyg prosess. Gøy er det i alle fall og kunne få eksperimentere litt med rom og innredning. Kommoden blir nok malt sort, mens den sennepsgule heklebrikken får bli som den er. Har en liten plan om å sy en pute i samme farve. Ja planene er mange, men alt for liten tid :p


Retro blomst fra Stoff & Stil. Ny pute?


Håper du nyter fredagen din!
Det gjør jeg :)

Klem Marie


onsdag 2. februar 2011

Bildene "lyver"




Har flyttet litt rundt på gjenstander og stash her i heimen igjen :p Frigjort et lite pusterom med rotet skjøvet bort på hver sin side. Det skjer titt og ofte i anledning fotografering. Slik dalling og sysling er det vel stort sett bare dere andre interiør-
damer som forstår dere på ;) Til vanlig kan det bokstavelig talt flyte rundt her i huset. Vi er vant til at det kan være rotete, men det vises ikke på bildene mine, hehe :p Med andre ord... bildene "lyver".

Hverdagen er ikke alltid ryddige og blankpolerte flater så langt øyet kan se, hybelkaninfrie krinkler og kroker, tomme skittentøyskurver eller en kjøkkenbenk som er fri for rot. Det er en deilig følelse å ha det ryddig og rent rundt seg etter helgevasken og jeg liker å ha ting i ordnede forhold. Men samtidig er det godt å kunne ha et avslappet forhold til de huslige sysler her hjemme. Burde vel lagt ut et bilde for å vise at det her også finnes rot og at jeg ikke lurer dere nå, men det får vente til en annen anledning. Trangen til det har ikke meldt seg enda, hehe. Uansett sier jeg det igjen, bildene her på bloggen "lyver" og er ingen som helst form for et speilbilde av hverdagen min ;)




Bjørka er fin inne som ute. Denne telysholderen laget av uthulet bjørkestamme går stadig igjen i interiør trenden for tiden. Denne er en av de billige utgavene fra Kremmerhuset. Lyslyktene i glass fra Tine K er min store favoritt akkurat nå. Elsker lyset og stemningen de gir. Mine er fra Cornelias Hus og Chez Nous.




Minner om S-familiens auksjon og Bloggdugnad vår kjære Fru Fly er initiativtaker bak. Bli med å spre budskapet. Sammen kan vi gjøre en forskjell. Her kommer du til hovedinnlegget mitt.

Fin kveld til deg som titter innom!!

Klem
Marie