fredag 31. desember 2010

Godt Nytt År!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Titter innom denne
siste dagen i 2010 for å
ønske dere ALLE et riktig
GODT NYTT
ÅR!!!!

Må det nye året bringe dere alt godt :)



foto: Weit


Tusen takk for all inspirasjon, alle fine ord og alle
herlige nye bekjentskaper gjennom året som har gått!

Stooor Nyttårsklem
Marie



torsdag 30. desember 2010

Putefabrikken...

...og et nytt år




Jeg har så lenge jeg kan huske vært over gjennomsnittet begeistret av puter. Og det kan helst bugne av dem for min del. Nå som jeg har fått litt draget på å sy selv igjen, har tilskuddet av "myke venner" økt den siste tiden her i heimen.



  
De bakerste putene er fra Ikea og Skeidar.


Over er en av juleputene mine som er sydd i grov lin med bokstav- og reinsdyrs- trykk av hvit maling ved bruk av sjablonger. For reinsdyret laget jeg sjablongen ved å tegne over på litt tykk plastikk (vindsperre fra oppussinga)og klippe ut. Fungerte veldig fint. Jeg brukte pensel for å overføre malingen, men svamp er nok et bedre alternativ for å unngå overflødig maling. For puten med No 21 tegnet jeg egne fonter som jeg klippet ut i stripete stoff og limte på grovt linstoff med tekstillim. De fleste putene syr jeg med knappeåpning eller knyting med bånd.


Puten med treknapper er fra Ikea.





Den runde bestemorsputen i sort fløyel har jeg laget etter inspirasjon fra Tine K. Jeg elsker den runde formen og har en plan om å lage flere i både fløyel og sateng. Stjerneputen har jeg sydd i brun kordfløyel og beige-hvit- rutet bomullsstoff. De fleste stoffene kjøper jeg hos Stoff og Stil, men det er ikke alltid de har det jeg er ute etter. Kanskje noen der ute kjenner til andre stoffbutikker på nett? Om noen skulle lure så kan jeg også lage putene på bestilling, både som på bildene eller i andre farver, utklipp eller trykk. Forespørsel kan sendes til lykkenilivet@gmail.com.






I skrivende stund går vi snart inn i det siste døgnet av 2010. Det har både vært et hektisk og slitsomt år, men også et utrolig bra år på mange måter. For det første har jeg vært så heldig å få være hjemme med vår lille Iver. Lille gutten som nå snart fyller 1 år. Videre har vi fått bo oss inn det det nye huset vårt som sakte men sikkert formes til vårt eget.
Og ikke minst har jeg fått lære å kjenne denne utrolige og flotte bloggverdenen på innsiden, etter at jeg i april tok steget og opprettet min egen blogg. Foto- og interiørentusiasmen har bare økt enda mer og privilegiet av å få bli kjent med så mange flotte jenter som deler de samme lidenskapene som meg har vært en stor berikelse i livet mitt!!! Og kanskje får jeg møte noen av dere i året som kommer :) Jeg håper i alle fall at dette bloggsamfunnet vi fortsette og fortsette leeenge, for jeg har blitt veldig glad i det. Det er seriøst en av de store høyde- punktene i hverdagen å få delta i dette felleskapet.
Samtidig er det mer en overveldende med alle gode ord dere kjære lesere legger igjen her hos meg. Det lyder kaskje som er klisje, men ikke mindre er det helt sant. Bloggen min ville nok eksistert som min ide- og inspirasjonsbok uansett, men å få alle disse komplimentene og gode tilbakemeldingene gjør meg både ydmyk og gjør bloggingen enda mere givende!

Nå smeller det snart løs og 2011 står for dør. Må det nye året bringe dere alle gode dager, masse glede og hverdagslykke :)




tirsdag 28. desember 2010

Årets siste dager





Dagene raser av gårde nå i romjulen og nå er det ikke lenge til vi tar steget
inn i enda et nytt år...2011. Håper det vil bringe dere ALLE godt! Følelsen av at Nyttårsaften er nær forsterkes av sporadiske smell der ute i kveldsmørket.






Nå gjelder det å nyte det som er igjen av julen og årets site dager. Om en liten uke begynner lillegutt i barnehagen og både mamman og pappan er veldig spente.



Hjerter hører julen min til. Disse med bjeller, perler og minikongler er mine favoritter. Om ikke så lenge må de si farvel til lyset og pakkes ned i mørke esker ...helt til neste jul, da får de komme frem igjen :)








Romjulsklem
Marie



mandag 27. desember 2010

Romjulsmorgen...





Nå i romjulen er det godt å kunne ta vare på de stundene man har sammen med barna. Da har mange en ekstra anledning til å kose seg med de små. Og kos er rolige og late morgenstunder her i heimen. En stemningsfull romjulsmorgen har sin egen unike sjarm. 



 



Lillebror koser seg med et lite kakehjerte mens mamma fotograferer. Med julen har han fått flere nye smaksopplevelser, som er veldig spennende både for liten og stor :)






Familieselskaper hører også romjulen til. Her er det julemiddag hos farmor og farfar nå i kveld. I går var vi på kjempe koselig besøk hos bestemor og bestefar og fikk servert deilig griseribbe...mmm. Julen handler jammen mye om mat også :) Men det er jo nå det virkelig er lov til å skeie ut?







Ha en fortsatt fin romjul alle dere herlige lesere og følgere. Tusen takk for alle fine ord dere legger igjen og hjertelig velkommen til alle dere nye som har lagt dere til som følgere!! Kjempe koselig :)


Romjulsklem
Marie



søndag 26. desember 2010

Personlige julegaver

...og julehjerter på en gren




Noen som blei veldig glade for julegaven fra meg i år var min pappa og mormor.  Begge fikk hver sin bestemorpute jeg hadde sydd med bilde av mormor selv som 21-årig og mine oldeforeldre med baby-farmor på fanget :) Utrolig gøy å kunne gi slike personlige gaver som gleder så mye!! Man blir jo selv så rørt av det.




Disse putene kan jeg sy på bestilling, med eget valgfritt bilde :)


Tok med meg denne greina da vi var på juletrehogst før jul. Så for meg den ville bli fin til julepynt med noen av de hjemmelagde linhjertene mine.



Vil ønske alle en fortsatt gledelig jul. Må dere ha en fiiin romjul og kose dere masse med nære og kjære!!!




lørdag 25. desember 2010

Min julaften





Da var julaften plutselig over for denne gang også. Pakkene er pakket opp, pinnekjøttet fordøyd, kaker spist og julebrus drukket, kirken besøkt og barna er glade. Vi koset oss masse med feiring i eget hjem i går. Jeg har vært litt skeptisk til om jeg ville få den samme gode julaftenfølelsen som jeg har hatt alle andre julaftener hos mine foreldre. Og det fikk jeg heldigvis. Lang og god julefrokost, forventningsfulle barn, nydelig juletre,  lukten av pinnekjøtt og den årlige 
julesermonien i Nidarosdomen bidrog godt til det :)




Nå nytes en veldig rolig 1.juledag, før det bærs i familieselskap til svigerfarmor. En herlig romjulsfølelse hviler over meg og den skal jeg holde på helt til det braker løs på Nyttårsaften.



Juletreet har til nå faktisk fått stått i fred på foten sin fra nysgjerrige lillebror. Mamma har hengt det knuselige utenfor rekkevidde, men det er kjempe gøy å plukke ned filthjertene og kremmerhusene som henger på de nederste greinene ;) Da treet ble pyntet sent på lillejulaften, fant vi ut av juletrelysene var ødelagte...hmf. Men 80 utendørslys reddet juletreet i nøden, hehe. Og gøy er det at grana vi hugget selv forrige helg, plantet samboeren da han hadde sommerjobb som treplanter for 12 år siden :)







Håper dere har hatt en fantastisk julaften alle mann og ønsker dere videre en herlig romjul med masse julefryd og julefred :)









torsdag 23. desember 2010

Christmas bedroom...

...and a merry little Christmas to you :)




Nå er det ikke lenge til julenissen banker på døra. Her har vi kommet i mål med det viktigste og litt til. Mye mer jeg skulle ønske var i boks, men samtidig gjør det heller ingenting....for jula den kommer jo uansett :p




Har fått pyntet litt for jul på soverommet også. Kanskje mest for å utfolde meg litt bak kameraet, hehe. Utrolig gøy å ta interiør bilder altså!!










Her skal det køyes ganske så snart! Nå gleder alle hjerter seg til den store dagen. Både store og små har forventninger her i heimen :)


Med ønske om en riktig God Jul til dere alle!!


Nattaklem
Marie




søndag 19. desember 2010

4.advent

...og 5 dager igjen til jul




Det er fjerde søndag i advent og nå er det ikke lenge til julen er her igjen. Julestemningen har jeg fått for lengs og det kribler i magen hver gang jule-
inntrykkene strømmer på. I år vil bli en spesiell julaften for meg, da det er første gang jeg ikke skal være hos mine foreldre, men skal feire den med min egen lille familie i vårt eget hus. Det føles både litt rart, men samtidig også veldig riktig. Det er nå jeg skal få enten videreføre eller skape nye og egne juletradisjoner for mine små. Og det føles som et privilegium. Noe jeg tar med meg fra mine barndomsår, er ihvertfall pinnekjøtt til julemiddagen, mens fruktsalaten bytter jeg ut med karamellpudding :)




For noen dager siden hadde jeg veldig hyggelig besøk av en venninne som var på førjulsvisit fra Frankrike. Da fikk jeg anledning til å ta frem disse nydelige julekoppene fra Bastion og by på rykende myntete. Disse er forøvrig fra interiør-
butikken Frk. Wickstrøm, som søte Linda driver.




Håper helgen deres har vært skjønn og nyyyt denne adventskvelden!!



torsdag 16. desember 2010

Julebakst med dansk vri...

og et gammelt skap




Det blir ikke akkurat den store hjemmelagde julebaksten her i huset denne jula. Barndomsminnene forteller jo om utallige julekakesorter dandert i lekre
røde og julemønstrede kakebokser, men her skal jeg være fornøyd med fire i år! 
Baker du og hvor mange? 




Jeg har prøvd meg på noen danske oppskrifter også. Har tatt vare på et utklipp med oppskrifter til danske julekakefavoritter fra et gammelt Bo Bedre magasin og nå fikk jeg endelig testet et par selv. Og jeg ble svært fornøyd, vel å bemerke at de er farlig lik noen av de norske julekakene ;)





Disse mandelhjertene er super nydelige, men pass på og ikke stek dem for lenge som jeg gjorde med noen. Absolutt best når de er litt ekstra seige!



Har vært så heldig å få et nytt gammelt møbel av min kjære svigermor.
Tuuusen takk Klara! Jeg blei veldig fornøyd med resultatet i grått, med tanke på hvor slitt og rufsete det så ut der det stod ensomt og alene i kjelleren på hytta.




Nå bærs det snart i vei på litt julegaveshopping. Skal også hente julekortene som er klare. Gleder meg til å få sendt de ut...i siste liten ;)


Ha en herlig adventskveld alle dere goinger :)



Klem Marie